Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 13 találat van a UniósPénz oldalon

Meghosszabítanák az 1-es villamos pályáját

Rövidesen vasúthatósági engedélyt kaphat az 1-es villamos Lágymányosi hídon való átvezetését szolgáló beruházás, azt követően a tervek szerint a jövő év végétől a villamos már a Budafoki útig járhat.

Lassan megújul a teljes miskolci villamospálya

Boríték-bontással lezárult Miskolc csaknem 38 milliárd forintos közlekedés-fejlesztési beruházásának első szakasza szerdán, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mely cégek adtak be ajánlatot a miskolci úgynevezett Zöld Nyíl projektre.

Elkészültek a tervek a villamosvonalak meghosszabítására

Több mint 33 milliárd forintos európai uniós támogatással 2011-ig meghosszab­bítják az 1-es villamos vonalát a Budafoki útig, a 3-as villamosét pedig a pester­zsébeti HÉV-állomásig. Brüsszel ugyan még nem hagyta jóvá a nagyprojektet, de kezdeményezés szimpatikus.

Újra elindul a húszmillió eurós szegedi villamostender

Kilenc új villamost kíván vásárolni 18,9 millió euró becsült összegért Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a nyílt közbeszerzésre szóló felhívás a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában jelent meg.

Szegeden elindul a villamosprojekt

Míg két napja a Népszabadság arra hívta fel a figyelmet, hogy meghiúsíthatja Szeged, Debrecen és Miskolc uniós pénzből finanszírozott közlekedési nagyberuházásait a gyenge forint, mivel a városok ezáltal jóval drágábban szerezhetik be a vásárolni kívánt villamosokat, trolikat, addig Botka László, Szeged polgármestere úgy nyilatkozott a Délmagyarországnak, hogy a szegedi tömegközlekedési nagyprojekt nincs veszélyben.

Egy éven belül áthaladhat a Lágymányosi hídon az 1-es villamos

A jövő év első felében megvalósulhat az 1-es villamos átvezetése a Lágymányosi hídon, a projekthez 33,1 milliárd forintos uniós támogatást javasol a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Milliárdos villamosfejlesztési láz vette kezdetét

Európai uniós forrásból újulhat meg az elkövetkező években Buda villamosközlekedése. A beruházás első ütemében több mint 5,4 milliárd forintot költenek a fejlesztésekre. Ha a terveket Brüsszel is jóváhagyja, Óbuda és a Batthyány, illetve a Moszkva tér között 2010-re teljesen megújul a villamosközlekedés.

Közel negyvenmilliárdot fordítanak villamosfejlesztésre

Előkészítettségének és a kormány gyorsító intézkedéseinek köszönhetően az unió Bizottsága jóváhagyta hazánk második nagyprojektjét, a miskolci villamoshálózat fejlesztését. A villamoshálózat fejlesztése 38 milliárd forintba kerül, amelyből mintegy 34 milliárd forint az uniós támogatás. A beruházás a tervek szerint 2011 végére fejeződik be.

Összefüggő lesz a budai villamoshálózat

A Szépvölgyi út rakparti közúti összekötéséről és az összefüggő budai villamoshálózat kiépítése kapcsán megszűnő parkolóhelyekről is egyeztet a főváros és a II. kerület annak érdekében, hogy a terveknek megfelelően jövő év augusztusában már a meghosszabbított vonalon közlekedhessenek belső Budán a villamosok.

Óbudától a Moszkva térig átszállás nélkül

Európai uniós forrásból újulhat meg az elkövetkező években Buda villamosközlekedése. A több milliárdos beruházás első ütemének csaknem 5,5 milliárd forintos uniós támogatásáról ma döntött a kormány. Ha a terveket Brüsszel is jóváhagyja, Óbuda és a Batthyány, illetve a Moszkva tér között 2010-re teljesen megújul a villamosközlekedés.

1 2