Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 15 találat van a UniósPénz oldalon

Uniós válságkezelés számokban

Az Európai Parlament csütörtökön tartott végszavazást a 2010-es uniós büdzséről. Ez volt az utolsó költségvetés, amit a Nizzai Szerződés alapján fogadott el az Európai Unió.

Négyszázmilliárd eurós veszteség az európai bankoknál

Európa 22 nagy bankja 400 milliárd eurós veszteséget könyvelhet el idén és jövőre - írta hétvégi számában az International Herald Tribune.

Hatodikak vagyunk az EU-ban

A miniszterelnök szerint hazánknak új megoldásokat kell keresnie a gazdasági válság kezelésére, és hatékonyabban kell felhasználnia az uniós forrásokat. Ezen a véleményen van Danuta Hübner uniós regionális biztos is, aki szerint mindenképpen fel kell gyorsítani a válságkezelésre szánt fejlesztési források kifizetését. Hazánk jelenleg az európai uniós források felhasználása alapján a kedvezményezett tagállamok között a 6. helyen áll.

Ötmilliárdos távközlési támogatást kaphatnak az uniós tagok

Megszavazta az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén azt az európai uniós programot, amelynek keretében Brüsszel a tagországokban összesen ötmilliárd euró értékben támogat energia-összeköttetési, távközlési és más beruházásokat a gazdaság élénkítésének érdekében.

Pénzzel díjazzák a bajban az innovatív gondolkodásmódot

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) 4,3 milliárd forinttal támogatja az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) együttműködő magyar intézményeket. A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból elkülönített támogatást az EIT által kiválasztott tudás és innovációs közösségbe (Knowledge and Innovation Communities - KIC) tartozó, valamint a nemzetközi szervezettel partneri kapcsolatot kialakító szervezetek kaphatják meg.

Válságkezelés: ezermilliárdokra pályázhatnak a hazai cégek

A kormány 1 400 milliárdos pénzügyi-, 46 milliárdos munkahely-megmentési és 2 100 milliárdos gazdaság-élénkítő beruházási csomaggal segíti a vállalkozások válságkezelését.

Veszélyben az adócsalók, jön az újabb feketelista

A nemzetközi gazdasági válság ráirányította a figyelmet az adócsalás és adómegkerülés elleni fellépés fontosságára, az európai uniós tagállamok ugyanis nem engedhetik meg maguknak az eurómilliárdok kiesését.

Most újabb háromszázmilliárdot szánnak válságkezelésre

A kormány 306 milliárd forint hazai és uniós pályázati forrást biztosít a vállalkozásoknak a munkahelyek megmentésére, a termelés fenntartására, illetve profil-átalakításra.

Jelenleg nincs hatékonyabb orvosság a pénznél

A gazdasági válság kihívására adott válaszként Danuta Hübner, regionális politikáért felelős biztos az Európai Bizottságtól származó javaslatcsomagot jelentett be. A változások révén a tagállamok 2000-2006-os időszakhoz kapcsolódó kifizetéseik teljesítésének határideje 2009. június 30-ig meghosszabbodik.

A szakember szerint az EU nem érzékeli a válságot

Pillanatnyilag az uniós nagyprojektek indulása teremthetne érdemben piacot a magyarországi vállalkozások számára. A Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa szerint az EU nem gyorsítja a projektek engedélyezést.

1 2