Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 25 találat van a UniósPénz oldalon

Tízmilliárdos pályázati keretet nyitnak meg a cégek számára

A Regionális Operatív Programokban (ROP) 2010-ben is kiírják a telephelyfejlesztés támogatását, tavaly a kis- és középvállalkozások számára a telephely-fejlesztési pályázatot 17 milliárd forint kerettel hirdették meg, idén tízmilliárdot különítettek el.

Átalakíthatják az uniós forrásokat szétosztó szervezeteket

A gazdaságfejlesztési orientációknak megfelelően át lehet majd alakítani a fejlesztési támogatásokat közvetítő szervezeteket. Az eltelt idő ugyanis indokolttá teszi a szervezeti struktúra áttekintését, és ahol szinergia van, annak jövőbeni kiaknázását.

Tovább csökkenti Brüsszel az uniós adminisztrációs folyamatokat

Összesen 40,4 milliárd eurónyi költségmegtakarítást jelentenének a vállalkozásoknak az Európai Unióban azok az intézkedések, amelyeket az Európai Bizottság javasolt, illetve készít elő az uniós bürokrácia és jogszabálydzsungel leépítésére.

Jövőre százmilliárdos krízisalap segíti a munkanélkülieket

Az év végéig a képzéssel kombinált munkahelymegőrző program keretében 30 milliárd forintra pályázhatnak a cégek. A kormány szerint az átcsoportosítás hatására idén 150-160 ezer állást sikerült megőrizni az országban.

Eddig négymilliárdot fordítottak a munkanélküliek integrálására

Az idén augusztus végéig összességében csaknem 4 milliárd forintot fordított az úgynevezett decentralizált foglalkoztatási alaprészből a munkanélküliség enyhítésére az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.

Új K+F inkubátorház épül a fővárosban

Várhatóan 2010 első negyedévében nyílik meg Budapesten az több száz millió forint befektetéssel létrehozott üzleti inkubátorház, amelyet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE) tulajdonában álló Semmelweis Innováció Kft. és a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. működtet

Brüsszel jóváhagyta az ÚMFT-n belüli forrásátcsoportosítást

A kormány már tavaly novemberben egyértelművé tette: Magyarország úgy fogja felhasználni az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a világválság hatásaival szemben. Ezt a célt szolgálta a közelmúlt minden változtatása: a bürokráciacsökkentő és ügyintézést gyorsító lépések elfogadásától az új pályázati konstrukciók megalkotásán keresztül az operatív programokat érintő forrásátcsoportosításokig bezárólag.

Nyolcmilliárd forint jut stratégiai kutatásokra

Kihirdették a Nemzeti Technológia Program 2009. évi első pályázati fordulójának eredményét. Stratégiai kutatásokra 8,8 milliárd forintot osztottak szét.

Az EU új cégeket vetne be a munkanélküliség ellen

Az Európai Unió munkaügyi miniszterei hétfőn Luxemburgban többségükben támogatták a brüsszeli bizottság javaslatát 19 milliárd euró "azonnali" felszabadítására az uniós munkanélküliség elleni harchoz.

Felfüggesztették a legnépszerűbb pályázatot

Május 21-i hatállyal felfüggesztésre került a legnépszerűbb EU-s gazdaságfejlesztési pályázat. A gazdasági válság hatásainak enyhítése érdekében megváltoztatott pályázati feltételek nyomán a vállalkozói igények az egész évre meghirdetett 18 milliárd forintos keret csaknem háromszorosára rúgnak.

1 2 3