Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 12 találat van a UniósPénz oldalon

Kétmilliárd eurón osztozhatunk a románokkal

A gazdaságélénkítő program keretében az Európai Bizottság 1,5 milliárd eurót ítélt oda 15 energiaipari projektnek: egymilliárd euróval hat széndioxid-leválasztási és -tárolási (CCS) technológiát megvalósító beruházást támogat, további 565 millió euróval pedig kilenc olyan kezdeményezést, amely a tengeri szélenergia hasznosítását célozza. A rendszerösszekötő vezetékek létesítésére érkezett pályázatokról januárban hirdet eredményt a Bizottság.

Jót tett a városnak a románokkal való együttműködés

Több mint 680 millió forintos beruházást valósíthat meg Gyula városa a magyar-román határmenti együttműködést támogató uniós alaptól nyert pályázatnak az eredményeként.

Sikeres a milliárdos együttműködési pályázat a románokkal

Kiválasztották a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 első nyertes projektjeit. Az első felhívás keretében 90 projekt kap támogatást. A tervek szerint 3,6 milliárd forint (13 millió euró) támogatás kerül szétosztásra a nyertes projektek között. a magyar-román határmenti program következő kiírására előreláthatóan szeptemberben kerül sor.

Milliárdos határmenti együttműködések

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint a program Közös Irányító Hatósága megjelentette a Magyarország, Szlovákia, Románia, Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 első pályázati felhívását. A pályázati felhívás keretében több mint 13 millió euró vissza nem térítendő ENPI közösségi forrás áll rendelkezésre.

Óriási beruházások: hatvanmillió határmenti fejlesztésekre

Mintegy 57 millió euró értékben pályázott európai uniós források megszerzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat és a román Szatmár megyei tanács. A teljes pályázati összegből 27 millió eurót biztosan infrastrukturális fejlesztésekre fordítják majd.

Izgalmas fejlesztéseket terveznek a szegedi nagybanira

Közös uniós pályázatot nyújtott be a temesvári és a szegedi önkormányzat a határmenti térség két legnagyobb termelői nagybani piacának fejlesztésére; az 1,4 millió eurós költségvetésű beruházás során virtuális árutőzsdét is létrehoznának.

Milliókat nyerhetünk a románokkal

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból több mint 16 millió eurós támogatást kaphatnak a legjobbnak minősülő és valós határon átnyúló projektek.

Közös pályázatok román szomszédainkkal

Közös európai uniós pályázatot készítenek a magyar-román határmenti vízügyi és katasztrófavédelmi szervezetek. A támogatást az árvízi és más vészhelyzetek kezelését segítő eszközök beszerzésére és a hatékony munkavégzés feltételrendszerének kialakításához szeretnék igénybe venni.

Veszélyben a romániai milliárdos beruházás

Románia elveszítheti az uniós pénzeket a Budapest-Konstanca (Constanta) közötti nagysebességű vasút megépítésére, mert késésben vannak a szükséges dokumentáció beterjesztésével a strukturális alapok megpályázására.

Előnyös együttműködés Romániával

A magyar-román határmenti régiók és közösségek társadalmi és gazdasági kapcsolatainak erősítésére, valamint a határon átnyúló együttműködés fejlesztésére 248 millió euró áll rendelkezésre a két ország pályázói számára 2007-2013 között az Európai Területi Együttműködési Program forrásaiból.

1 2