Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 308 találat van a UniósPénz oldalon

Milliárdos támogatást kaptak hazai kutatók

Hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert a Szegedi Tudományegyetem a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán. Az egyetem hat kutatócsoportja informatikai, orvosi, gyógyszer- és természettudományos kutatási tevékenységéhez nyert el több mint 2 milliárd forintot, míg a Kecskeméti Főiskolával közösen az intézmény további 500 millió forintot hívhat le tudományos, innovációs és gazdasági lehetőségeinek növelésére.

Négymilliárdból fejlesztik a mentésirányítást

Több mint négymilliárd forintos uniós pályázati pénzből fejlesztik a mentésirányítási rendszert, melynek hatására tovább csökkenhet a mentők kiérkezésének ideje. Az ígéretek szerint az új rendszer legkésőbb 2010 végére készül el.

Többszáz milliós fejlesztések a Közép-Dunántúlon

A gazdaság fejlesztésére kiírt közép-dunántúli regionális pályázatok körében a legjelentősebb támogatásokat, több száz millió forintot az ipari parkokra fordították az infrastruktúra fejlesztésére, zöldmezős beruházásokra és inkubátorházak létesítésére.

Júniusi turizmusfejlesztési pályázatok

Az alábbiakban azokat a pályázatokat gyűjtöttük össze, melyek beadási határideje május-júniusban lejár. A pályázatok többségét csupán egy-két hónapig tartják nyitva, ezért érdemes résen lennie annak, aki turisztikai beruházásához uniós támogatást szeretne igényelni.

Agrártámogatások a világhálón

Holnap jár le az uniós agrártámogatási adatok közzétételének határideje. A közvetlen földalapú kifizetések összegeit gazdaságonként kell nyilvánosságra hozniuk az interneten a tagállamoknak. Az öszszeg nem csekély, hiszen 2007-ben összesen 55 milliárd eurót fizetett ki az unió ilyen alapon, ennek közel 18 százaléka jutott a legnagyobb kedvezményezett Franciaország agrártermelőinek.

Pályázati pénzből fejlesztenek Szigetszentmiklóson

Hamarosan megkezdődhet a közvilágítás fejlesztése és az ivóvízhálózat kiépítése Szigetszentmiklós közkedvelt, úgynevezett Bucka városrészében. A beruházás értéke meghaladja a 3, 5 milliárd forintot.

Közel hatmilliárd forintot költhet humánfejlesztésre Szolnok megye

Közel hatmilliárd forintot nyertek Magyarország európai uniós csatlakozása óta Jász-Nagykun-Szolnok megye civil szervezetei és önkormányzati intézményei humánfejlesztési célokra az Európai Szociális Alaptól (ESZA), ezzel Szolnok megye a negyedik helyen áll a megyék sorrendjében.

Haszonjárművek EU támogatásból

A 2008 februárjában kiírt Falugondnoki pályázat során 1100 buszra nyertek Európai Uniós támogatást a hazai önkormányzatok. A Volkswagen Haszonjárművek az egy éves projekt keretében 350 buszt adott át.

Veszélyben van mindhárom nagyvárosi villamosprojekt

Eredménytelenül zárhatja uniós pénzből finanszírozott közlekedési nagyberuházásait Debrecen, Szeged és Miskolc, mert a villamos- és trolibusz-beszerzéseket nagyon megdrágította a forint gyengülése - írja a Népszabadság.

Hárommilliárdot nyert Nógrád megye

Nógrád megye az uniós csatlakozás óta 3 milliárd forint nyert el humánfejlesztési pályázatokon, a legtöbb pénzt a Nemzeti Civil Alapprogram keretében és szociális témában nyerték a pályázók - mondta Bodor Tibor, az ESZA Kht. hazai programigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Salgótarjánban.

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31