Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 919 találat van a UniósPénz oldalon

Elkészült a jászberényi körgyűrű második üteme

Átadták a forgalomnak a Jászberényt elkerülő 31-es számú főútszakasz közel félmilliárd forintból megépült második ütemét a napokban. A szakminiszter ígérete szerint a körgyűrű kialakításának utolsó fejezete 2013. végéig lezárulhat.

Átalakíthatják az uniós forrásokat szétosztó szervezeteket

A gazdaságfejlesztési orientációknak megfelelően át lehet majd alakítani a fejlesztési támogatásokat közvetítő szervezeteket. Az eltelt idő ugyanis indokolttá teszi a szervezeti struktúra áttekintését, és ahol szinergia van, annak jövőbeni kiaknázását.

Újabb kétmilliárdos projekt csúszhat

A mintegy 2,4 milliárdos költségvetésű siklósi vár- és termálfürdő eredetileg tervezett, 2010. májusi átadása legfeljebb egy hónapot csúszik.

Százmilliós ökoturisztikai fejlesztés veszi kezdetét

Csaknem 350 millió forintot fordítanak ökoturisztikai fejlesztésekre annak az uniós programnak a keretében, melynek részeként Szombathelyen a Kámoni Arborétumban felépülhet egy új látogatóközpont is. A projekt várhatóan 2011 júliusában fejeződik majd be.

Modern iskolai környezetet alakítottak ki a községben

A XXI. századi közoktatási környezet kialakítása a győrújbaráti iskolában javítja a településen élő kisdiákok esélyeit a jövőbeni boldogulásra.

Hatalmas egészségügyi fejlesztés Harkányban

A harkányi kórház két épületének teljes felújítására és berendezésének cseréjére került sor 733 millió forintból, melyből közel 129 millió forint az európai uniós támogatás. A közösségi forrásokból energiatakarékossági intézkedéseket, hőszigetelést, nyílászárók cseréjét és a fűtésszabályozást valósította meg a kórház. A környezeti és energia programok az Unió kiemelt prioritásai közé tartoznak.

Korszerű szakellátás egymilliárd forintért

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében uniós támogatással épülhet meg a sarkadi kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ. A 2010 őszén megnyíló intézmény alapkövét Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára tette le, aki elmondta: 21 milliárd forintot biztosít a kormány uniós és hazai forrásokból 23 korszerű kistérségi és járóbeteg központ felépítéséhez.

A hetvenmilliós fejlesztés felbecsülhetetlen értéket képez

Központi szerepet szánnak Lengyeltótiban a csütörtökön átadott, 70 millió forint uniós támogatással megújult közösségi háznak. A beruházás az Európai Unió támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Regionális Operatív Programján nyertes pályázat révén, hétmillió forint önerővel valósult meg.

Elvileg nem csúszik az ötmilliárdos beruházás

Jó ütemben halad a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházása, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont építése. A munkaterületen tartott csütörtöki szemlén a kivitelezők, a baranyai önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem képviselői is úgy vélték: az ingatlan elkészül a jövő nyári határidőre.

Hatalmas fejlesztések: év végéig 36 iskola újul meg az országban

A Nemzeti Iskola Felújítási Program keretében az elmúlt hetekben 26 tanintézmény korszerűsítése fejeződött be és az év végéig további 36 iskola újul meg pályázati, főként uniós pénzekből. A szigethalmi Szent István Általános Iskola megújulására 250 millió forint jutott, amit állami forrásból teremtettek elő.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31