Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 14 találat van a UniósPénz oldalon

Hétmilliárdot költhetnek a kerületek

Nyolc budapesti kerület újíthatja meg városközpontját mintegy hétmilliárd forint uniós támogatásból. A pályázati kiírásban elnyerhető támogatáshoz legfeljebb 85 százalékos támogatást lehetett szerezni.

Kevesebb EU-pénzt kap a 4-es metró

A várt 237 milliárd forint helyett 181 milliárd forint európai uniós támogatást kap a 4-es metró első szakaszának építése, az erről szóló hivatalos brüsszeli döntést néhány hét múlva közlik, a tárgyalások azonban már lezárultak az ügyben, így a támogatási összeg már nem fog változni.

Egymillliárdnál is többet költenének a fővárosi biciklikölcsönzőkre

Közösségi kerékpár-kölcsönzési rendszer létesülhet Budapesten, ha a Főpolgármesteri Kabinet hétfői álláspontját két hét múlva támogatja a Fővárosi Közgyűlés. A beruházás több mint 1,3 milliárd forintra becsült összegéből 420 milliót az önkormányzat vállalna.

Egy éven belül áthaladhat a Lágymányosi hídon az 1-es villamos

A jövő év első felében megvalósulhat az 1-es villamos átvezetése a Lágymányosi hídon, a projekthez 33,1 milliárd forintos uniós támogatást javasol a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Rövidebb menetidővel közlekednek majd a buszok

Rákoskeresztúr városközpontja és az Örs vezér tere közötti, mintegy tíz kilométeres szakaszon a meglevő úthálózat átalakításával jelentősen lerövidülhet az autóbuszjáratok menetideje. A Strukturális Alapból származó 840 millió forintos uniós segítség mellett a Fővárosi Önkormányzat 350 millió forintos önrészével megvalósuló autóbusz folyosót 2010 végén adják át.

Milliárdos villamosfejlesztési láz vette kezdetét

Európai uniós forrásból újulhat meg az elkövetkező években Buda villamosközlekedése. A beruházás első ütemében több mint 5,4 milliárd forintot költenek a fejlesztésekre. Ha a terveket Brüsszel is jóváhagyja, Óbuda és a Batthyány, illetve a Moszkva tér között 2010-re teljesen megújul a villamosközlekedés.

Összefüggő lesz a budai villamoshálózat

A Szépvölgyi út rakparti közúti összekötéséről és az összefüggő budai villamoshálózat kiépítése kapcsán megszűnő parkolóhelyekről is egyeztet a főváros és a II. kerület annak érdekében, hogy a terveknek megfelelően jövő év augusztusában már a meghosszabbított vonalon közlekedhessenek belső Budán a villamosok.

Óbudától a Moszkva térig átszállás nélkül

Európai uniós forrásból újulhat meg az elkövetkező években Buda villamosközlekedése. A több milliárdos beruházás első ütemének csaknem 5,5 milliárd forintos uniós támogatásáról ma döntött a kormány. Ha a terveket Brüsszel is jóváhagyja, Óbuda és a Batthyány, illetve a Moszkva tér között 2010-re teljesen megújul a villamosközlekedés.

Rövidebb menetidővel közlekednek majd a buszok

Aláírták a rákoskeresztúri buszfolyosó támogatási szerződését. A beruházás uniós források segítségével gyorsíthatja a közlekedést a főváros egyik legforgalmasabb útszakaszán. Júliusban elindulhat a kivitelezés, amely várhatóan 2010 év végén fejeződik be.

Húsz fővárosi fejlesztés a javából

A fővárosi önkormányzat húsz beruházásának megvalósításához mintegy 330 milliárd forint EU-támogatást biztosított a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a kormány.

1 2