Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 6 találat van a UniósPénz oldalon

Tízmillió eurót kell hazánknak visszafizetnie az EU-nak

Az Európai Bizottság kedden elfogadott határozata értelmében az uniós tagállamoknak vissza kell téríteniük Brüsszelnek az Európai Unió agrárköltségvetéséből finanszírozott és jogosulatlanul felhasznált, összesen 214,6 millió eurót.

Nem tudják felhasználni a nekik szánt milliárdokat a gazdák

Az agrárium számára mintegy 50 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre állami segítséggel, de a gyakorlatban ez nem jut el a gazdálkodókhoz, mert a kereskedelmi bankok nem hiteleznek - állítja a Magyar Agrárkamara.

Hatmilliárd forintot kapnak a Vas megyei gazdák

Mintegy 5,8 milliárd forintot nyertek el állattartó telepek korszerűsítésére az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázatán a Vas megyei gazdák.

Harmincöt millióból utazhatnak a fiatal gazdák

Mintegy 35 millió forint áll a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA rendelkezésére, hogy ez év augusztusa és a jövő év márciusa között fiatal magyar gazdálkodók utazzanak az unió országaiba a helyi mezőgazdasági gyakorlat tanulmányozására.

Már nem lehet tagadni: eurómilliárdok tűnnek el az agráriumból

A brit nemzetgazdasági miniszter egykori tanácsadójának tanulmánya szerint eurómilliárdok tűnnek el az unióban az agrárpénzek elosztásakor. Számításai szerint évente mintegy ötvenöt milliárd euró válik köddé. A tanácsadó több nemzetközi szakértő segítségével rangsorolja a támogatási rendszer átláthatóságát, a listán hazánk az utolsó helyen áll.

Közel négyszázmilliárd forintnyi támogatást kaptak tavaly a gazdák

A 187 ezer hazai gazdálkodó összesen 394 milliárd forint uniós és hazai támogatást kapott tavaly. Az 5,8 millió hektárnyi mezőgazdasági területből már 2,5 millió hektárt az egyéni, 2,2 milliónyit pedig a társas gazdálkodók hasznosítanak.