Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 41 találat van a UniósPénz oldalon

Százmilliós fejlesztéssel teszik könnyebbé a pályázást

Elkezdődött az Elektronikus Közigazgatási Tudásportál kialakítása, amelynek összköltsége megközelíti a 150 millió forintot. A tudásportál a hagyományos honlap funkciók mellett további interaktív és web 2.0 szolgáltatásokat nyújt majd felhasználói számára.

Újabb visszaélések az uniós pénzek körül

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az uniós források kezelésében közreműködő szervezetrendszere hazai és európai uniós forrásokra hivatkozó visszaélésekre derített fényt. Az esetek megismerése és az alátámasztó adatok begyűjtése után az NFÜ megtette a szükséges jogi lépéseket, az eljárás jelenleg ügyészi szakban tart.

Kiírták a civilek fejlesztését támogató pályázatot

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírta a "Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása" című pályázatot a Társadalmi Megújulási Operatív Programban Somogy, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében.

Fél évet kaptak a pályázók az előleg befizetésére

Meghosszabbította fél évvel az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyertes pályá­zói által igényelhető, megemelt összegű előleg nyújtásának határidejét a kor­mány. A döntés értelmében a 2009. december 31-ig megjelenő pályázati felhívások esetén az elnyert támo­gatás akár 40 százalékát is előlegként igényelhetik a pályázók.

Vissza nem térítendő érdekes pályázatok a közeljövőben

Következő összesítésünkben a hazai vissza nem térítendő támogatásokat vettük górcső alá. A pályázatok többsége a közeljövőben zárul le, azért érdemes alaposan átolvasni a kiírásokat. A környezetvédelmi, infrastrukturális és technológiai pályázatokból tallóztunk.

Egyre nehezebb uniós forráshoz jutni

A romló gazdasági körülmények ellenére szigorította az uniós források elnyerésének feltételeit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), a nagy beruházásokra kiírt (GOP 2.1.1/C) pályázatoknál például ötvenről hatvankettőre emelték a pályázat elnyeréséhez minimálisan szükséges ponthatárt.

Visszamenőleg kárpoltolják a károsult pályázókat

A jövőben késedelmi kamatban részesülnek azok a nyertes pályázók, akik számára a támogató saját hibájából eredően késve fizeti meg az esedékes támogatást. A késedelmi kamatfizetési kötelezettség visszamenőleg is érvényes a megkötött szerződésekre.

Pályázatírók hibái

Az alábbiakban azokat a leggyakrabban előforduló hibákat és hiányosságokat gyűjtöttük össze, melyek a pályázat elkészítése közben merülhetnek fel. Az összefoglaló célja, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a hibákra és tanácsot adjunk a hiányosságok elkerüléséhez.

NFÜ: kétmilliárdból értékelik a fejlesztési programokat

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 14 céggel kötött négy évre szóló keretmegállapodást, 2 milliárd forint értékben az európai uniós fejlesztési programok eredményeit, tapasztalatait kimutató értékelések elkészítésére.

Gyorsított vámeljárással kecsegtet az NFÜ

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2,4 milliárd forintos támogatásának köszönhetően jelentősen egyszerűsödik a vámügyintézés folyamata. Az érintett hatóságok elektronikus kapcsolatának megteremtésével ötvenezer ügyfél külkereskedelmi ügyintézése válik gördülékenyebbé.

1 2 3 4 5