Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 6 találat van a UniósPénz oldalon

Pályázható lehetőségek

Ismét megnyílik a lehetőség, hogy a magyarországi mikro- és kisvállalkozások uniós és hazai központi források segítségével fejlesszék technológiai hátterüket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdeti meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-Magyarországi Operatív Program ezen célt szolgáló pályázati konstrukcióit.

Brüsszel jóváhagyta az ÚMFT-n belüli forrásátcsoportosítást

A kormány már tavaly novemberben egyértelművé tette: Magyarország úgy fogja felhasználni az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a világválság hatásaival szemben. Ezt a célt szolgálta a közelmúlt minden változtatása: a bürokráciacsökkentő és ügyintézést gyorsító lépések elfogadásától az új pályázati konstrukciók megalkotásán keresztül az operatív programokat érintő forrásátcsoportosításokig bezárólag.

Hétfőtől várhatják pénzüket a nyertesek

Előzetes becslések szerint több ezer kedvezményezettet érinthet a megnövelt, 40 százalékos előleg felvételének lehetősége, így az ÚMFT keretből a kifizetésre kerülő összeg rövid távon elérheti 100-150 milliárd forintot. A legélelmesebb nyertes pályázóknak már hétfőtől utalják az előleget.

Szilveszterig benyújtható uniós pályázatok

Az NFÜ tájékoztatása szerint tavaly óta közel 21 ezer pályázat érkezett az ügynökséghez, melyek igényelt támogatási összege megközelíti a kétezer milliárd forintot. Az operatív programok még idén leadható pályázatai a logisztikára, a környezettudatos fejlesztésekre és az e-kereskedelemre fókuszálnak. A pályázatok többségében a beruházás fele finanszírozható, projektenként 5-50 millió forinttal.

Előnyben az akkreditált klaszterek

Újabb öt vállalati csoportosulás jelentkezett az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Pólus Programja keretében.

Kezdődik az akciótervek társadalmi egyeztetése

A Kormány megtárgyalta és társadalmi vitára bocsátja az Államreform Operatív Program, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közlekedés Operatív Program 2009-2010-re vonatkozó akcióterveit.