Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 280 találat van a UniósPénz oldalon

Ezermilliárdok hevernek az uniós kasszában

Két év alatt ötmilliárd euró támogatás ragadt bent az uniós kasszában. Egyesek vidékfejlesztésre költenék, mások más célra használnák fel. Most megy a vita, tavaszig kell a döntésre várni.

Tuningolt belvárost kap Nagykanizsa

Összesen több mint másfél milliárd forint európai uniós és befektetői forrásból valósulhat meg Nagykanizsa megyei jogú város központjának funkcióbővítő fejlesztése. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében újabb közösségi terek jönnek létre, üzletek nyílnak, közút-, köztér- és épületfelújításra kerül sor.

A milliárdos fejlesztések korát éljük

Több tízezer munkahely megmentését várja a Kormány attól a beruházás-élénkítő csomagtól, amelyet a mai napon jelentett be Bajnai Gordon gazdasági miniszter. A közép-európai régió országai közül elsőként, és eddig példátlanul nagy összeget, több mint 1800 milliárd forintot, vagyis hatmilliárd eurót fordít a Kormány új beruházásokra, amelyek elsősorban az építőipar számára biztosítanak folyamatos megrendeléseket a következő másfél évben.

Három év múlva lesz élénkebb a Balaton

Elkészült a Balaton vízminőségére vigyázó, környezet- és árvízvédelmi Kis-Balaton Projekt európai uniós pályázati terv. A beruházás értéke megközelíti a nyolcmilliárd forintot.

Újra munkára csábítják az időseket

Újbuda polgármestere bemutatta a Q-Ageing projektet, melyet nyolc másik európai önkormányzattal együtt hajtanak végre. A Magyarországon szinte példa nélküli kezdeményezés célja, hogy az idős városi lakosság is aktív maradjon és ne szakadjon le a társadalomban. A projekt 750 millió forintnak megfelelő uniós támogatást nyert.

Nem haladnak az ezermilliárdos fejlesztések

Több mint negyven olyan nagyprojektet nevezett meg 2005 óta Magyarország, amelyek csak akkor kapják meg az igényelt uniós támogatást, ha előbb a kormány, majd Brüsszel is külön engedélyezi azokat. Eddig 2008 második felétől 17 ilyen fejlesztés jutott el az Európai Bizottsághoz, de még csak egy kapott zöld jelzést.

Uniós események februárban

Idén februárban a megszokottnál kevesebb konferenciát és tájékoztatót tartanak az illetékes szervezetek. A következőkben a fővárosban rendezett eseményeket ajánljuk.

A kieső bérek nyolcvan százalékát fizetheti az állam

Várhatóan áprilisban születik meg annak a pályázatnak a kiírása, melynek segítségével 20 milliárd forintnyi uniós forrásból részesülhetnek azok a cégek, amelyek a válság miatt csökkentett munkaidejű foglalkoztatásra kényszerülnek.

A szakember szerint az EU nem érzékeli a válságot

Pillanatnyilag az uniós nagyprojektek indulása teremthetne érdemben piacot a magyarországi vállalkozások számára. A Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa szerint az EU nem gyorsítja a projektek engedélyezést.

Ingyenes jogsegély 850 millióból

Megkezdte működését az EU-s támogatással létrehozott JOGPONT Hálózat ingyenes jogsegélyszolgálat. A 850 millió forintos beruházást az ÚMFT Társadalmi Operatív Programja (TÁMOP) finanszírozza.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28