Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 18 találat van a UniósPénz oldalon

Uniós válságkezelés számokban

Az Európai Parlament csütörtökön tartott végszavazást a 2010-es uniós büdzséről. Ez volt az utolsó költségvetés, amit a Nizzai Szerződés alapján fogadott el az Európai Unió.

Kétmilliárd eurón osztozhatunk a románokkal

A gazdaságélénkítő program keretében az Európai Bizottság 1,5 milliárd eurót ítélt oda 15 energiaipari projektnek: egymilliárd euróval hat széndioxid-leválasztási és -tárolási (CCS) technológiát megvalósító beruházást támogat, további 565 millió euróval pedig kilenc olyan kezdeményezést, amely a tengeri szélenergia hasznosítását célozza. A rendszerösszekötő vezetékek létesítésére érkezett pályázatokról januárban hirdet eredményt a Bizottság.

Tovább csökkenti Brüsszel az uniós adminisztrációs folyamatokat

Összesen 40,4 milliárd eurónyi költségmegtakarítást jelentenének a vállalkozásoknak az Európai Unióban azok az intézkedések, amelyeket az Európai Bizottság javasolt, illetve készít elő az uniós bürokrácia és jogszabálydzsungel leépítésére.

Utasmólót építenek Ferihegyen

Összesen 7,56 millió euró támogatást jelentett be az Európai Bizottság szerdán a ferihegyi utasmóló építéséhez, amelynek célja, hogy a budapesti repülőtéren segítse "az összetett schengeni és nem schengeni üzemelést és az utasok zökkenőmentes átszállását".

Közel kétszázmilliárd forintot kapott az uniótól a 4-es metró projekt

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a mai napon megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását a 4-es metró I. szakaszának fejlesztésére. A mostani döntéssel immár 11 nagyprojekt kapott brüsszeli igent, ezeken felül további 16 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, amelyek közül 12 már Brüsszelben várja a támogató döntést.

Kevesebb EU-pénzt kap a 4-es metró

A várt 237 milliárd forint helyett 181 milliárd forint európai uniós támogatást kap a 4-es metró első szakaszának építése, az erről szóló hivatalos brüsszeli döntést néhány hét múlva közlik, a tárgyalások azonban már lezárultak az ügyben, így a támogatási összeg már nem fog változni.

Az EU új cégeket vetne be a munkanélküliség ellen

Az Európai Unió munkaügyi miniszterei hétfőn Luxemburgban többségükben támogatták a brüsszeli bizottság javaslatát 19 milliárd euró "azonnali" felszabadítására az uniós munkanélküliség elleni harchoz.

Brüsszel szereti a hazai víztározó nagyprojekteket

Az Európai Bizottság újabb két környezetvédelmi nagyprojektet, a Hany-Tiszasüly és a Nagykunsági Árapasztó Tározó fejlesztését is jóváhagyta. A mostani döntésekkel immár hét nagyprojekt kapott brüsszeli igent, ezeken felül további 15 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, amelyek közül 12 már Brüsszelben várja a támogató döntést.

Az expressz kifizetésre hajtanak

A gazdasági válság elleni fellépés jegyében új és szorosabb határidőket alkalmazó kezdeményezést fogadott el szerdán az Európai Bizottság a közvetlen kezelésében álló európai uniós pénzeszközök kifizetésére vonatkozóan, hogy a készpénz gyorsabban eljusson a kedvezményezettekhez.

Példátlan fejlesztések: végrehajtják a tízmilliárdos nagyprojekteket

A szegedi villamoshálózat fejlesztését, a Közép-Duna vidéki hulladéklerakók rekultivációját és Békéscsaba szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztését is jóváhagyta az Európai Bizottság.

1 2