Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 18 találat van a UniósPénz oldalon

Több tízmilliárdos fejlesztések a Balatonon

A Balaton régió az első uniós támogatási ciklusban még jóval az országos átlag alatt jutott forráshoz, az arány az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) időszaka óta jelentősen javult.

Nyolcmilliárdos nagyprojekt a Kis-Balatonon

A kormány elfogadta, és benyújtja az Európai Bizottsághoz a "Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer (KBVR) II. ütem megvalósítása" című nagyprojekt támogatási kérelmét. Pozitív döntés esetén közel 8 milliárd forint juthat a kiemelt fontosságú balatoni térség fejlesztésére.

Egészségügyi kutatócentrum épül Balatonfüreden

Neves hazai egyetemekkel is együttműködő orvosi, orvosbiológiai műszerek, terápiás eljárások, funkcionális élelmiszerek és gyógyszerkombinációk fejlesztésére, valamint gyártására szakosodó magyar K+F klaszterközpont jön létre Balatonfüreden.

Eltüntetik a gázolajat a régi reptérről

A Sármellék és Zalavár között található, volt szovjet katonai repülőtér kerozinnal, benzin és gázolaj származékokkal szennyeződött területének kármentesítésére 226 millió forint uniós támogatást nyert el a két település önkormányzata.

Látható eredmények a Balaton ékköve programban

A Balaton ékköve elnevezésű balatonfüredi fejlesztési program második ütemének részeként felavatták szerdán a tóparti, reformkori városrészben a felújított Vitorlás és Gyógy teret, a Széchenyi parkot és a Rózsa-kertet.

Négymilliárd forint uniós támogatást kap a Balaton

A Balaton évek óta jó vízminőségét stabilizálhatja a Kis-Balaton félkész védőrendszerének teljes kiépítése, ami a következő három évben uniós támogatással valósul meg.

Új munkahelyek a Balatonon

A balatonboglári vitorláskikötő felújítása és bővítése 90 millió forintos európai uniós támogatásban részesülhet. A beruházás hatására felújítják a régebbi kiszolgáló létesítményeket és újakat építenek, így az ígéretek, szerint több új munkahely keletkezik.

Nem jut elég pénz a balatoni szórakozásra

Turisztikai súlyához képest más régióknál kevesebb európai uniós támogatáshoz juthat a balatoni üdülőkörzet, és komoly gondot jelent, hogy a turisztikai célelőirányzatból az idén nem kaphatnak támogatást a balatoni rendezvények.

Három év múlva lesz élénkebb a Balaton

Elkészült a Balaton vízminőségére vigyázó, környezet- és árvízvédelmi Kis-Balaton Projekt európai uniós pályázati terv. A beruházás értéke megközelíti a nyolcmilliárd forintot.

A Balaton ékköve fényesebb lesz mint valaha

Balatonfüred három év alatt összesen 2,6 milliárd forint uniós támogatást nyert. Megújul többek között a polgármesteri hivatal és több iskola, valamint két park is emelni fogja a város nívóját.

1 2