Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 8 találat van a UniósPénz oldalon

Közel négyszázmilliárd forintnyi támogatást kaptak tavaly a gazdák

A 187 ezer hazai gazdálkodó összesen 394 milliárd forint uniós és hazai támogatást kapott tavaly. Az 5,8 millió hektárnyi mezőgazdasági területből már 2,5 millió hektárt az egyéni, 2,2 milliónyit pedig a társas gazdálkodók hasznosítanak.

Tanyabusz-intézkedések kétmilliárdból

Kétmilliárd forinthoz közeli összeget nyert úgynevezett falubuszok vásárlására az észak-magyarországi régió három megyéje az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) pályázatán.

Fókuszban a zöldség és gyümölcstermelők

A magyar termelői értékesítő szervezeteket (TÉSZ-ek) továbbra is fejleszteni kell, erre dolgozott ki javaslatot a Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb), amelynek lényege pénzügyi helyzetük erősítés.

Támogatott vidéki munkahelyteremtés

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális és gazdaságfejlesztési pályázataival összhangban a közelmúltban megjelentek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program első kiírásai is. A támogatás keretösszege mintegy 140-150 milliárd forint.

Elindultak a vidékfejlesztési pályázatok

Már lehet pályázni az ÚMVP vidékfejlesztési tengelye, az úgynevezett hármas tengely programjaira, amelyben a mikrovállalkozások fejlesztése, a turisztikai tevékenységek ösztönzése, továbbá a vidéki örökség megőrzése jogcím szerepel. A programok finanszírozására összességében mintegy 140-150 milliárd forint áll rendelkezésre.

Kilencszázmilliárd forint uniós fejlesztésekre

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat 901,6 milliárd forint kifizetését irányozza elő az Európai Unió támogatással megvalósult fejlesztésekre.

Jövő évi agrárbüdzsé

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) fejezet jövő évi kiadási előirányzata 337,1 milliárd forint, bevételi előirányzata 158,3 milliárd forint.

Elindulnak az ÚMVP vidékfejlesztési programjai

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) vidéki térségek fejlesztésével kapcsolatos intézkedései október elején indulnak, ezek keretében több mint kétszázmilliárd forint jut a vidéki életminőség javítására.