Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 43 találat van a UniósPénz oldalon

Az alsóbbrendű utak felújítására 200 milliárd forint jut

A 2007 és 2013 közötti uniós tervezési ciklusban összességében 200 milliárd forint áll rendelkezésre a négyes és ötös számozású közutak felújítására.

Több mint 600 milliárd forint környezetvédelmi pályázatokra

Megnyílnak a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) újabb kétéves akciótervének pályázatai: a 2009-2010-es években 613,59 milliárd forint európai uniós forrás jut környezetvédelmi projektekre.

Óriási szálloda felújítási láz vette kezdetét

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program "Szálláshelyfejlesztés" című pályázati kiírásában aláírták az első támogatási szerződéseket, a Közép-dunántúli Operatív Program keretében pedig több mint kétmilliárd forint uniós támogatással épülhetnek és újulhatnak meg a szálláshelyek.

Nem lesz kevesebb kerékpárút

Az uniós források átcsoportosítása a már kiírt pályázatok közül csak a Közlekedési Operatív Programban (KÖZOP) a kerékpárút-hálózat fejlesztésére kiírt tendert érinti. A pályázat felfüggesztése a már nyertes projekteket nem érinti, más forrásokból továbbra is van lehetőség arra, hogy ilyen utak fejlesztésére pályázzanak.

Buszpályaudvar uniós forrásból

Több mint 100 millió forintos költséggel, jelentős uniós pályázati támogatást is felhasználva újítják fel Sárváron a helyi autóbusz pályaudvart.

Módosulnak az uniós támogatások eljárási szabályai

A kiemelt közlekedési projektek kiválasztása március 1-jétől külön eljárás szerint történik, a többi módosuló szabály január első napjától hatályos a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint a pénzügyminiszter új együttes rendeletében, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Skanzenvasút Szentendrén - uniós pénzből

Az áprilisi szezonnyitásra elkészül a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum új bejárata, a műemléki védettséget élvező mezőhegyesi vasútállomás mása és tavasztól utazhatnak a látogatók a skanzenvasúton is.

Közel ötvenmilliárdból fejlesztik a 4-es utat

Összesen csaknem 47 milliárd forintos, nagyobbrészt európai uniós támogatással 2011-re befejeződhet a 4-es főút Pest megyei szakaszának teljes rekonstrukciója. A Monor–Pilis elkerülő szakasz megépítésének, az elkerülő út Pilis felőli végétől egy 5 kilométeres szakasz, valamint a főút Ceglédbercel és Cegléd közötti 9 kilométeres szakasza négynyomúsításának támogatásáról a napokban döntött a kormány.

Megújul a nyugat-magyarországi vasútvonal

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 45 milliárd forintos támogatásával korszerűsödik a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd közötti vasútvonal. A teljes vonalon megtörténik a jelenlegi 60-80km/h-ról 120 km/h közlekedési sebesség megteremtése és a tengelyterhelés felemelése.

Víziszínpad lesz a műjégpályán

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, csaknem 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatással 2010-re teljesen megújulhat a Városligeti Műjégpálya. Nyáron csónakázási lehetőséggel és többek között vízi színpaddal várja majd a látogatókat.

1 2 3 4 5