Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Címketár

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 43 találat van a UniósPénz oldalon

Átalakíthatják az uniós forrásokat szétosztó szervezeteket

A gazdaságfejlesztési orientációknak megfelelően át lehet majd alakítani a fejlesztési támogatásokat közvetítő szervezeteket. Az eltelt idő ugyanis indokolttá teszi a szervezeti struktúra áttekintését, és ahol szinergia van, annak jövőbeni kiaknázását.

Elérkezett az idő: felül kell vizsgálni az ÚMFT-t

Indokolt lenne felülvizsgálni az Új Magyarország Fejlesztési Tervet (ÚMFT-t), mivel a világgazdasági körülmények, és Magyarország helyzete is jelentősen változott a terv 2006-os elkészítése óta - közölte az AAM Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója. A cég a héten hozta nyilvánosságra "Gyorsítósáv" című, a fejlesztési források hatékony felhasználásáról szóló kiadványát, amely azzal is részletesen foglalkozik, hogy milyen szempontoknak megfelelő kitörési pontokra van szükség Magyarország gazdaságának fellendítéséhez.

Ötven éve nem volt ekkora felújítási hullám hazánkban

Az ÚMFT Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében megközelítőleg 104 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 364 projekt megvalósítására.

Súlyos gondok lehetnek az ÚMFT-kifizetések körül

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) forrásaiból tavaly a tervezettnél 45,2 százalékkal kevesebbet fizettek ki. Az ÚMFT keretében a megítélt források aránya 34, míg a szerződéssel lekötött pénzösszegé 19 százalék.

Költségvetés 2010: 590 milliárd forint kifizetés az ÚMFT-ben

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) operatív programjainak keretében 589,3 milliárd forint kifizetésével számol a 2010-es költségvetés tervezete, a kifizetésekből 500,3 milliárd forint az európai uniós forrás.

Brüsszel jóváhagyta az ÚMFT-n belüli forrásátcsoportosítást

A kormány már tavaly novemberben egyértelművé tette: Magyarország úgy fogja felhasználni az uniós forrásokat, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a világválság hatásaival szemben. Ezt a célt szolgálta a közelmúlt minden változtatása: a bürokráciacsökkentő és ügyintézést gyorsító lépések elfogadásától az új pályázati konstrukciók megalkotásán keresztül az operatív programokat érintő forrásátcsoportosításokig bezárólag.

A humánpolitika koronázatlan királya

Messze az országos átlagot meghaladó eredményességet mutat Borsod-Abaúj-Zemplén megye a humánfejlesztési pályázatok terén, 2004 óta minden tizedik humán pályázatot ezen megyéből nyújtották be.

Szennyvízbe dobott milliárdok

Nagykanizsa egyes részein, valamint 14 környező településen összesen több mint 12 milliárd forintos beruházással épül szennyvízcsatorna-hálózat és korszerűsítik a város szennyvíztisztító telepét is. Az elmúlt két évben hazánkban példátlanul magas támogatási összegeket ítéltek meg szennyvíztisztítók rekultivációjára.

Egymilliárdos egészségügyi fejlesztés indul a Nyugat-Dunántúlon

A Nyugat-dunántúli régióban a kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztésére összesen több mint egymilliárd forintos fejlesztési támogatást nyert 12 önkormányzat.

Kétszázmilliárdot kaptak a nyertesek

A 2007-2013. évi Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) eddig 219 milliárd forint uniós fejlesztési támogatást fizettek ki a nyertes pályázóknak.

1 2 3 4 5