Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztés Mórahalmon 800 millió forintból

Forrás: MTI

2010.08.30 15:00:29

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Mintegy 800 millió forintnyi gazdaságfejlesztési beruházás valósult meg Mórahalmon; a homokháti kisvárosban uniós támogatással kezdő vállalkozásoknak otthont adó inkubátorközpont épült, s fejlesztették az agrár-ipari parkot is.
Az M5-ös autópályáról két útvonalról is megközelíthető ipari parkban 484 millió forintból, 50 százalékos uniós  támogatással olyan műszaki fejlesztések történtek, melyek elősegítik új vállalkozások betelepülését - mondta Pataki Sándor György, az önkormányzat pályázati munkatársa a beruházásokról hétfőn tartott tájékoztatón.

A 2008 szeptemberében indult projektben kiépült a terület víz- és csatornahálózata, elkészült 2 kilométernyi szilárdburkolatú út, az itt működő cégeknek szolgáltató központ, s kialakították a parkban működő gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzemekben keletkezett szennyvíz biológiai előkezelését végző létesítményt is - tudatta a szakember.

A csaknem 80 hektáros területű ipari parkba főként mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek települtek be, jelenleg 39 vállalkozás működik, több mint négyszáz alkalmazottal - közölte Pataki Sándor György. Az önkormányzati tulajdonú Móraép Kft. a Bajára vezető út mellett, az M5-ös autópályáról is jól megközelíthető helyszínen építette föl 300 millió forintból - 147 millió forintos pályázati támogatással - nyolc üzemcsarnokos új inkubátor központját - mondta Bori András, a cég ügyvezető igazgatója.

A négy épületből álló központ nettó alapterülete meghaladja a 2000 négyzetmétert. A létesítményben már két cég be is költözött, s hamarosan itt működik majd egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató vállalkozás is - közölte az igazgató.

Korábban:

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.