Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Több mint 36 milliárd forintot költött a kormány az árvízi helyreállításra

Forrás: MTI

2010.08.23 10:29:29

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A kormány eddig több mint 36 milliárd forintot költött az árvíz utáni helyreállításra; az árvíz okozta kár meghaladja a 200 milliárd forintot.
 A Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság az MTI-nek azt a tájékoztatást adta, hogy az idei májusi és júniusi árvíz és belvíz összesen 200 milliárd forintot meghaladó kárt okozott; 349 lakóház semmisült meg vagy vált lakhatatlanná, ebből 317 Észak-Magyarországon, a legtöbb - 201 épület - Felsőzsolcán.

A kabinet eddig több mint 36 milliárd forintot költött a helyreállításra. Ebből 4 milliárd forintot biztosít az önkormányzatok árvízi költségeit fedező vis maior keretre, az állami szerveknek pedig 14 milliárd forintot juttatott a védekezésre. Ezek mellett a közintézmények helyreállítására 5 milliárd forintot különített el, az uniós források felgyorsításával pedig 10 milliárd forintot csoportosított át. A megsemmisült lakóházak pótlására vagy új lakóház vásárlására 3,170 milliárd forint támogatást biztosítanak. A kormány határozatban rögzítette azt is, hogy egy ház újjáépítésére 9 millió forint állami támogatást ad legfeljebb; egy négyzetmétert 137 ezer forintból kell "kihozni".

A kabinet intézkedései közé tartozik az a júliusi megállapodás is, amelynek értelmében a tíz legnagyobb magyar szállítócégből álló Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum ígéretet tett arra: a fuvarozók az év hátralévő részében Magyarországon tankolják meg járműveiket és ezzel legalább 2 milliárd forinttal növelik az állam adóbevételeit. A pluszbevételt a kormány az árvíz utáni helyreállításra fordítja. Őszre elkészül a megrongálódott közlekedési infrastruktúra helyreállításának ütemterve, a helyreállítás teljes költsége meghaladja a 30 milliárd forintot. Ezek mellett a kormány támogatást igényelt az Európai Unió Szolidaritási Alapjától is az árvízi károk felszámolásához.

Korábban:

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.