Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Szakorvosi rendelőintézet épült Velencén

Forrás: MTI

2010.08.20 10:21:41

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A beruházás 962 millió forintos költséggel készült el. Megvalósítását 763 millió forinttal támogatta az Európai Unió és az állam, felépítéséhez a tulajdonában levő, 50 millió forint értékű földterülettel és mintegy 200 millió forinttal járult hozzá Velence önkormányzata.
A járóbeteg-ellátás fejlesztése prioritást élvez "az egészségügyi gondolkodásban" - hangsúlyozta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Velencén, a nyolc település mintegy húszezer lakosát ellátó szakorvosi rendelőintézet avatásán.

Az 1300 négyzetméter alapterületű intézményben a háziorvosi egészségügyi szolgáltatások mellett 16 szakrendelő és az infúzióra szoruló betegeket ellátó, tízágyas nappali kórház kapott helyet. Az épületen belül van gyógyszertár, optikai szaküzlet, gyógyászati segédeszközöket árusító bolt, s mellette működik a mentőállomás.

A beruházás 962 millió forintos költséggel készült el. Megvalósítását 763 millió forinttal támogatta az Európai Unió és az állam, felépítéséhez a tulajdonában levő, 50 millió forint értékű földterülettel és mintegy 200 millió forinttal járult hozzá Velence önkormányzata. A rendelőintézetet a hét Velencei-tó környéki település és Martonvásár összefogásával a megvalósítására és működtetésre alapított nonprofit kft. üzemelteti. A rendelések várhatóan szeptember elején kezdődnek meg.

Az avatóünnepség után Szócska Miklós az MTI érdeklődésére elmondta: az egészségügyi kormányzat elkötelezett a járóbeteg-ellátás fejlesztése mellett, míg a korábbi időszakban nem feltétlenül a rendszerstratégia mentén történtek a fejlesztések.  "Mi egyértelmű betegutat vázolunk fel, s az ellátórendszer különböző szintjein meghatározzuk a munkamegosztást" - tette hozzá. Szeretnék ösztönözni, hogy az alapellátás és a járóbeteg-ellátás a lakossághoz közel, nem a kórházban fektetve, hatékonyabban és olcsóbban történjen meg.

Az új egészségfinanszírozási rendszer ösztönözni fogja ezeket az ellátási formákat. "Az ilyen szintű átalakítás, amit meg kell tenni egy romokban heverő egészségügyi rendszerben, politikai ciklusokat vesz igénybe, de minden tevékenységünkkel azt szolgáljuk, hogy egy-egy lépést tegyünk az új ellátórendszer felé" - mondta Szócska Miklós. Az avatóünnepségen L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője az egészségügy fontos feladataként a megelőzésre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy az új szakrendelő nemcsak a helyi lakosok egészségügyi ellátását szolgálja, a szolgáltatásokat a Velencei-tónál nyaralók is igénybe vehetik.

Korábban:

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.