Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Belvárosi utcákat újítottak fel uniós támogatással Szombathelyen

Forrás: MTI

2010.08.19 19:25:27

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Felújított belvárosi utcákat adtak át csütörtökön Szombathelyen a városrehabilitációs közterület-felújítás program befejezéseként. A beruházás költségeinek 68 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Unió biztosította, a hiányzó összeget a város önkormányzata állta.
 A több mint 320 millió forintba kerülő felújítás során a Fő térivel megegyező díszburkolattal látták el a Király utca, a Kőszegi utca és a Szent Márton utca egyes szakaszait, valamint a közvilágítást is korszerűsítették, új kandelábereket helyeztek ki.

A beruházás költségeinek 68 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében az Európai Unió biztosította, a hiányzó összeget a város önkormányzata állta. A felújítással érintett területek a Király utcában és a Kőszegi utcában a Fő tértől a Mártírok teréig, a Szent Márton utca esetében a Fő tértől a Wesselényi utcáig terjednek.

A Gyöngyös patak menti sétány megújítása Thököly Imre utcától a Kisfaludy utcáig tart. A patak mentén és a Szent Márton utcában a gyalogosan közlekedők számára pihenőtereket alakítottak ki, több új köztéri padot helyeztek el. A belvárosi rehabilitációs program másik - már szintén folyamatban lévő - beruházása, a Savaria Art Mozi külső homlokzatának felújítása, amely tartalmazza a mozi árkádja alatti üzletek felújítását, valamint a Kőszegi utcai házak homlokzatának felújítását és a Kossuth utca 7-es számú műemléki védelem alatt álló ház felújítását is, amely lehetővé teszi a polgármesteri hivatal egy részének bővítését is. A teljes belvárosi rekonstrukcióra kapott uniós támogatás összege így meghaladja a 876 millió forintot, a beruházás értéke pedig eléri az 1,49 milliárd forintot.

Korábban:

uniós támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.