Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Duna-stratégia mindenkinek jó

Forrás: MTI

2010.07.26 10:00:45

támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Duna-stratégia megvalósítása révén a határon átnyúló magyar-magyar fejlesztéspolitikát is olyan köntösbe lehet öltöztetni, amely az Európai Unió számára is elfogadható politikai és gazdasági érdeket szolgál.
Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai kérdésekkel foglalkozó helyettes államtitkára szerint a Duna-stratégia jelentős európai uniós program. Azáltal, hogy Romániát és Bulgáriát is felvették az Európai Unióba, a Duna teljes hossza most már uniós "felségterületen" folyik - tette hozzá. Annak ellenére, hogy az Európai Unió legnagyobb folyójáról van szó - mondta -, az a gazdaságélénkítő kulturális folyosó szerep, amit egyébként sok nyugat-európai folyó betölt, a Duna esetében alig érvényesül.

Nagyon érezteti hatását, hogy az elmúlt évtizedekben főleg az al-dunai országok egyáltalán nem törődtek a fejlesztéssel - mondta Olajos Péter. Emlékeztetett: régen a folyók mellé települtek a városok, hiszen ez volt a gazdaságépítés egyik fontos feltétele, most azonban az autópályák vették át ezt a szerepet. Az európai uniós stratégia éppen azt a célt tűzte ki, hogy gazdasági és kulturális "vízi autópályává" alakítsa a Dunát.

Magyarország az összes Duna menti országgal összefogva kezdett az együttműködés kiépítésébe. Számunkra azért is rendkívül izgalmas ez a program, mert a Duna-stratégia megvalósítása révén a határon átnyúló magyar-magyar  fejlesztéspolitikát is olyan köntösbe lehet öltöztetni, amely az Európai Unió számára is elfogadható politikai és gazdasági érdeket szolgál - fejtette ki a helyettes államtitkár, aki utalt arra, hogy Magyarország számára mindig gondot jelentett,   hogyan lehet megvalósítani a határon átnyúló gazdasági együttműködést a sajnálatos módon elszakadt nemzettestek között. A Duna-stratégia teljes mértékben alkalmas ennek megteremtésére - hangsúlyozta Olajos Péter.

Korábban:

támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.