Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel félmilliárdos útfejlesztés ért véget Nógrád megyében

2010.05.12 12:45:31

fejlesztés, beruházás, útépítés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) 474 millió forintra rúgó támogatása tette lehetővé öt Nógrád megyei mellékút felújítását csaknem 15 kilométeren.
A 21-es és 22-es út mellékútjain az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében összesen 14,78 kilométernyi utat újítottak fel a közelmúltban, nehezen megközelíthető településeket hozva közelebb a térségi központokhoz és a megyeszékhelyhez. A 2009 augusztusában megkezdett beavatkozásokban kiszélesítették az utakat, megerősítették az aszfaltburkolatot, felújították a hidakat, kitisztították az árkokat és az átereszeket, rendbe tették az útpadkákat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szabályos közbeszerzési eljárásán a kivitelezés jogát a He-Do Kft. és a Colas Zrt. nyerte el. A projekt teljes költségvetése 474,4 millió forint volt, amit teljes egészében az Európai Unió strukturális alapja, az ERFA fedezett.

MTI fotobank

Lehoczki Szabolcs, Piliny polgármestere szerint az elhúzódó előkészítési fázist példaszerűen gyors megvalósítás követte. Az építők néhány "lehetetlen" közlekedési helyzetet is korrigáltak, odébb helyezték például a buszmegállót, amely eddig, példátlan módon, egy hídon volt. A megálló modern buszvárót is kapott.

Az Észak-Magyarország régióban az elmúlt két és fél évben a négy és öt számjegyű mellékutak összesen 320 kilométeren újultak meg, 13,5 milliárd forintból. Az útrekonstrukciókra a regionális operatív programok 2007-2008-as akciótervének keretében került sor. Az akciótervben Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 183 útszakasz felújítására nyílt lehetőség 2008-2010 folyamán, összesen 73 projektben, 1114 kilométeren, uniós finanszírozással, csaknem 50 milliárd forintból. A beruházások az Új Magyarország Fejlesztési Terv "területfejlesztés" prioritásának égisze alatt zajlottak. 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, útépítés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.