Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb árvízvédelmi beruházás indul Csongrádon

Forrás: MTI

2010.05.22 12:21:00

fejlesztés, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az árvízvédelmi rendszer rekonstrukciója 2012 elejére Csongrád város teljes belterületi szakaszán befejeződik; a várhatóan augusztusban, uniós támogatással induló fejlesztés 1,5 milliárd forintból valósul meg.
A Tisza töltése 2000 és 2008 között már két kilométer hosszban új betonburkolatot kapott Csongrád belterületén, s más árvízvédelmi fejlesztések is elkészültek. A most induló fejlesztés e munkák folytatását jelenti - közölte Frank Szabolcs projektmenedzser, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság munkatársa az alföldi városban.

A következő másfél évben 680 méter hosszon megtörténik a több mint 110 éves, téglából épült töltésburkolat felújítása, s itt részben városképi okokból egy 83 centiméter magas úgynevezett parapetfal is épül. Két kilométeres szakaszon a folyómedret kőszórással stabilizálják, ez megakadályozza a helyenként 12 méteres mélységű és így a töltés állékonyságát jelentősen veszélyeztető kimélyülés folytatódását - közölte a mérnök.

Frank Szabolcs kitért arra, hogy a 2006-os árvíz idején két helyen is megcsúszott a rézsű, ezeken a helyeken szintén kőszórással stabilizálják a védvonalakat. A város szélén pedig egy új szivárgóakna és átemelő épül, amely nagyvízi időszakban segít eltávolítani a mentett oldalon összegyűlő vizet. Hozzátette: az árvízi védekezés során döntő jelentőségű előrejelzések pontosságát és megbízhatóságát javítja a monitoring rendszer fejlesztése, amely ultrahangos módszerrel lehetővé teszi majd a vízhozam mérését, illetve több vízminőségi paramétert is automatikusan rögzít.

Korábban:

fejlesztés, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.