Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Jelentős fejlesztési forrást kapott a hazai egyetem

2010.05.21 15:50:00

fejlesztés, beruházás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Megkezdődhet Andrássy Egyetem és a St. Galleni Egyetem partnerségi projektje, melynek keretében összesen 6,5 millió svájci frank támogatási összegre lehetett pályázni.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Svájci-Magyar Együttműködési Program 7/2. prioritási területének pályázati felhívását 2008. november 3-án hirdette meg. Összesen 6,5 millió svájci frank támogatási összegre lehetett pályázni. Támogathatóak voltak egyrészt a közös kutatási projektek, melyek a magyar szakemberek számára biztosítanak lehetőséget svájci kollégáikkal folytatott kutatási tevékenységekre.

Célja a partnerországok kiemelkedő kutatócsoportjainak erősítése, munkakörülményeik javítása. Egy másik támogatott terület az intézményi együttműködési projekteket preferálta. Célja volt, hogy a kutatási és felsőoktatási tevékenységek intézményi aspektusainak fejlesztését és modernizációját segítse elő. Ezáltal a résztvevő magyar intézmények nemzetközi tudományos körökben is növelhetik vonzerejüket és versenyképességüket.


Andrássy Egyetem


A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történt. A beérkezett projektkoncepciók értékelésére először Magyarországon került sor. A második fordulós pályázat beérkezését követően a magyar oldali értékelő bizottság két társadalomtudományi projektet javasolt finanszírozásra, köztük az Andrássy Egyetem projektjét, és ajánlotta támogatásra a svájci félnek. 2010. március 26-án Svájc is jóváhagyta az Andrássy Egyetem és a St. Galleni Egyetem partnerségi együttműködését. A projekt összesen 784 096 CHF támogatást nyert, ezzel támogatási intenzitása 84,8%.

Az Andrássy Egyetem az egyetlen német nyelvű egyetem Kelet- és Közép-Európában. Az intézményt 2001-ben közös projektként alapította Magyarország, Ausztria, Németország, valamint két német tartomány. Ehhez Svájc később, 2004-ben csatlakozott. Az Andrássy Egyetem 2002 óta folytat oktatási tevékenységet. A Svájci Hozzájárulásból megvalósuló projekt célja, hogy jelentős oktatási, kutatási és adminisztratív forrásokkal járuljon hozzá az Andrássy Egyetem újrapozícionálásához, és megteremtse a tudás-transzferhez szükséges keretet. Az Andrássy Egyetem a megvalósítás során két oktatót és egy vendégprofesszort integrál kutatási- és oktatási programjába, biztosítva számukra a megfelelő infrastruktúrát, illetve lehetővé téve további svájci szakértők számára Magyarország szempontjából fontos tematikák feldolgozását. A St. Galleni Egyetem két állandó oktatót és egy vendégprofesszort küld a projekt keretében Magyarországra.

Az előbbiek az egyetem tantervébe illeszkedően oktatnak (főleg demokráciakutatások, föderalizmus, nemzetközi emberi jog, kisebbségvédelem, új közigazgatás), szakmai tanácsokkal segítik a hallgatókat, közreműködnek az új kulcsfontosságú kutatási programban, és részt vesznek az akadémiai önadminisztrációban. Továbbá hozzájárulnak az egyetem újrapozícionálásához, valamint svájci tematikájú rendezvényeket és svájci tanulmányutakat szerveznek. A vendégprofesszorok évente két, blokkosított szemináriumot tartanak és szakmailag is támogatják a hallgatókat.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.