Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatvanmilliót költöttek a családsegítő központra

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.04.21 15:22:38

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Több mint hatvanmillió forintot költöttek a Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat épületének felújítására, bővítésére. A korszerűsítést a környék hat településének társulása által benyújtott uniós pályázat tette lehetővé.
Az uniós pályázaton nyert 50 millió forintot több mint 11 milliós önrésszel egészítették ki, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek ügyeinek intézésével foglalkozó szolgálat normális körülmények között működhessen. A 2008-ban vásárolt régi, 98 négyzetméteres épületet az elmúlt egy évben 180 négyzetméteresre bővítették. Egyebek mellett három irodát, négy foglalkoztatót, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, kicserélték a tetőt és a nyílászárókat, s korszerűsítették a fűtést is.
Több mint másfél millió forintért bútorokat, számítógépeket és játékokat vásároltak, így valóban minden igényt kielégít a most átadott és azonnal birtokba is vett kistérségi szociális központ. A megújult épületben családsegítők és pszichológusok fogadják a környék hátrányos helyzetű gyermekeit, illetve hozzátartozóikat, akiknek szabadidős programokat is szerveznek - közölte a polgármester. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv országszerte 14 milliárdos uniós forrással támogatja a nevelési, szociális és gyermekjóléti központok infrastrukturális fejlesztését és korszerűsítését. E program keretén belül teremtették meg az optimális feltételeket a szigethalmi intézményben is.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.