Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós százmilliókat kap Lengyelország, Csehország és Szlovákia

Forrás: MTI

2010.04.19 17:29:19

fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Összesen egymilliárd euróval több uniós forráshoz juthat Csehország, Lengyelország és Szlovákia a következő három évben az eddig tervezettnél, mert gazdaságuk a 2007-2009-es időszakban kiugróan jól teljesített.
A most folyó hétéves (2007-2013) pénzügyi keretköltségvetésről kötött uniós intézményközi megállapodás értelmében automatikusan megemelik azon tagállamok részesedését a felzárkóztatási (strukturális) alapokból, amelyek gazdasági növekedése a 2007-2009 közötti időszakban legalább öt százalékkal meghaladja a büdzsé jóváhagyásakor készített becslésekben szereplő mértéket. Márpedig a GDP-emelkedés Lengyelország esetében 8, Csehország esetében 7,5, Szlovákiában pedig 10,8 százalékkal magasabb volt a becslésnél - fejtette ki brüsszeli közleményében az EU végrehajtó testülete.A döntés értelmében Lengyelország 633, Csehország 237, Szlovákia 138 millió euróval több uniós támogatásra jogosult 2011-2013 között, mint azt a források eredeti elosztásakor rögzítették. Janusz Lewandowski költségvetési biztos külön gratulált az érintett országoknak azért, hogy a jelentős javulást az ismert nemzetközi gazdasági nehézségek ellenére érték el .Hangoztatta, hogy a pótlólagos források révén a szóban forgó tagállamok tovább tudják korszerűsíteni gazdaságukat.

Johannes Hahn, a strukturális alapokért is felelős regionális politikai biztos arra mutatott rá, hogy a jó teljesítményt az új EU-tagállamok részben éppen az uniós forrásoknak köszönhetik. Reményét fejezte ki, hogy a pluszpénzeket is hasonló hatékonysággal hasznosítják majd. A pótlólagos forrásokat a korábban megállapított keretből teremtik elő, de anélkül, hogy bármelyik más tagállamtól támogatást vennének el - derül ki a közleményből.

Korábban:

fejlesztés, támogatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.