Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újra elérhető a tavalyi év egyik sikerpályázata

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.04.01 18:22:43

pályázat, telephely-fejlesztési EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Újra kiírásra került az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjának keretében az a telephely-fejlesztési pályázat, mely a tavalyi év egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó kiírása volt. A mind a hét régiót érintő pályázat jelenlegi keretösszege közel 17 milliárd forint, ez előreláthatólag 300 új megvalósuló projekt támogatását jelentheti.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség telephelyfejlesztést támogató pályázati kiírása a kis- és középvállalkozások (KKV) működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, és a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni. Cél a KKV-k versenyképességének megőrzése és fokozása, emellett a pályázati felhívás kiemelt figyelmet fordít a foglalkoztatottság megtartására és javítására.

A felhívás közvetett célja a KKV-k tevékenységének erősítése, a régiós kis- és középvállalkozások tőkeellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a telephelyfejlesztéssel járó beruházások hozzájáruljanak a régió foglalkoztatottsági szintjének megtartásához, növeléséhez. A most meghirdetésre került pályázat az előző kiíráshoz képest még nagyobb hangsúlyt fektet az új munkahelyek teremtésére.A konstrukció keretében a pályázók a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építését, a már meglévő épületek átalakítását és bővítését, valamint a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtását, az alapinfrastruktúra kiépítését, korszerűsítését jelölhetik meg célul. Kapcsolódó tevékenységként támogatható az szükséges eszközök beszerzése és a környezeti kármentesítés is. A támogatás mértéke 10-100 millió forint pályázatonként.

A tavalyi évben a gazdasági válság ellenére a pályázói kedv és forrásigény töretlennek mutatkozott. Az eredetileg hét régióban meghirdetett, 17,85 milliárd forintos keretösszegre 40,3 milliárd forint összértékű pályázat érkezett be. A keretösszeg megemelésének köszönhetően összesen több mint 23 milliárd forintnyi támogatás került megítélésre, mely 469 támogatott projektet, közel 18 ezer megtartott munkahelyet, és több mint 2800 új munkahelyet jelent.

Korábban:

pályázat, telephely-fejlesztési EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.