Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatalmas útfejlesztés veszi kezdetét Debrecen környékén

2010.03.22 13:55:48

fejlesztés, beruházás, útépítés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Észak-Alföldi Operatív Program (ÉAOP) keretében, az Európai Unió strukturális alapjainak támogatásával újul meg két útszakasz Debrecentől délkeletre. A munkálatok most kezdődnek és várhatóan még ebben az évben befejeződnek.
A mellékutak ÉAOP által finanszírozott 2007-2008-as felújítási programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli projektgazdaként. Az Észak-Alföld régióban összesen 20, ebből Hajdú Bihar megyében - Debrecen környékén - öt projekt keretében újulnak meg idén a négy és öt számjegyű utak. A beavatkozás összköltségét, 373 millió forintot az Európai Unió strukturális alapjai fedezik. Az felújított útszakaszokat várhatóan 2009 decemberében adják vissza a korlátozás nélküli forgalomnak.

MTI fotobank

A Vámospércs-Pocsaj összekötő út (4807-es út) Vámospércs és Újléta közötti szakasza, csakúgy mint a Sáránd-Létavértes összekötő út (4809-es út) Hosszúpályi és Létavértes közötti része erősen megérett a felújításra. Az utóbbi évtizedekben átfogó rekonstrukcióra nem kerülhetett sor, a közútkezelő által elvégzett munkák a legégetőbb hibák elhárítására, gyakorlatilag a kátyúzásra szorítkoztak. A két útszakasz együttes hossza 14,6 kilométer.

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok kivitelezésére szabályos közbeszerzési eljárás keretében a COLAS-Építő Zrt.-t választotta ki. A felújítandó útszakaszok felülete a megnövekedett járműforgalom miatt kátyússá vált, deformálódott, így szükségessé vált az aszfaltburkolat megerősítése, az árkok és átereszek kitisztítása. A kivitelező új jelzőtáblákat helyez ki, a vasúti átjáróknál prizmákat épít be az útburkolatba, kijavítja és szabványosítja az autóbuszmegállókat, s rendezi a padkákat is. Több helyen a vízelvezető rendszer is felújításra szorul, és megújulnak a keresztezett hidak is (Újlétai-csatorna hídja, Létai-éri híd).

Korábban:

fejlesztés, beruházás, útépítés, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.