Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Milliárdos beruházás valósult meg a Károly Róbert Főiskolán

2010.03.19 16:06:32

fejlesztés, beruházás, oktatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Károly Róbert Főiskola infrastruktúra fejlesztése az EU támogatásával valósult meg az elmúlt két évben. Az 1,6 milliárd forintos projekt célja, hogy a vállalkozói szférával együttműködve kialakuljon egy olyan innovatív tudásbázis, amely a minőségi képzések színvonalának emelése mellett új munkahelyeket teremt a K+F szektorban.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 2008. november 1. - 2010. március 31. között mintegy 1,6 milliárd forintból. A beruházásnak köszönhetően bővül a főiskola oktatási és kutatási kapacitása, amely nagy mértékben hozzájárul a hallgatói létszám növeléséhez, a képzés minőségi színvonalának emeléséhez, a K+F+I tevékenység fejlesztéséhez valamint a műszaki és informatikai oktatás szintjének javításához.

A fejlesztendő tevékenységek egyaránt kapcsolódnak az épített infrastruktúra (A komponens) és az info-kommunikációs (B komponens) infrastruktúrafejlesztésekhez. Ilyen a Hallgatói Információs Szolgáltató Központ kialakítása, az idegennyelvi infrastruktúra és az oktatólaborok fejlesztése, valamint a Kutatási-Fejlesztési Innovációs és Kooperációs Központ kialakítása. A projekt a kutatást, oktatást és intézményirányítást támogató és szolgáltatási infrastruktúra fejlesztését is támogatja.

A megvalósítandó fejlesztések a Károly Róbert Főiskolán 2 helyszínen, a Gyöngyös Mátrai úti központi, és az Atkár, Tass-pusztai telephelyeken valósulnak meg.

A kép nagyításához kattintson!


A projekt hatására javul a fejlesztéssel érintett gyakorlati oktatótermek felszereltségének színvonala, és a gyakorlati képzést szolgáló oktatási, gyakorlati terek száma. Ez által nő a hatékonyság, minőségileg magasabb színvonalú környezetben történhet az oktatás, ami visszahat az eredményekre is, hiszen növekszik a hallgatók önálló és oktatók által irányított gyakorlási lehetősége. A projekt közvetett célja egy olyan regionális tudásközpont létrehozása, mely a térségben zajló társadalmi-gazdasági környezeti változások motorja lehet. 

A megvalósult fejlesztéseket itt tekintheti meg!
 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, oktatás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.