Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hétszázmilliós beruházás Zalaegerszegen

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.03.16 11:42:32

fejlesztés, beruházás, Európai Unió, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Több mint 70 millió forinttal támogatja a Zala Megyei Önkormányzat sürgősségi centrum kialakítását a zalaegerszegi kórházban. A beruházás mértéke meghaladja a 700 millió forintot.
A Zala Megyei Önkormányzat már 2008-ban pályázatot nyújtott be az európai uniós Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra, amelynek során első körben még 910 millió forintos költségvetést terveztek.

A pályázat elbírálásának mindkét fordulójában csökkentették a pályázat költségvetését, így az igényelhető támogatás összegét is. A benyújtott pályázathoz képest a beruházás költségvetése először 722,7 millió, majd végül 707,7 millió forintra módosult. Az új költségvetéshez szükséges 70,7 millió forint saját forrás biztosításáról döntött a közgyűlés.A zalaegerszegi sürgősségi centrum 1366 négyzetméteres alapterületen - 463 négyzetméter bővítéssel, valamint 903 négyzetméter átalakításával és felújításával - a jelenlegi baleseti ambulancia helyén épül meg. Belgyógyászati, sebészeti, gyermek- és traumatológiai ellátó helyiségeket és vizsgálókat alakítanak ki az elkülönítésre alkalmas kórterem és sürgősségi laboratórium mellett. Csaknem 391 millió forintot fordítanak az építésre, 216 millió forintot a gépek és műszerek beszerzésére, 11,5 millió forintot pedig informatikai fejlesztésre. Mintegy negyven nagy értékű eszköz kerül az új osztályra: 70 millió forintért vásárolnak digitális röntgent, 16 millióért pedig diagnosztikai ultrahangkészüléket, de altatógépek és lélegeztetők is szerepelnek a beszerzési listán.
 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, Európai Unió, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.