Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Óriási lehetőség az egri nagyberuházás

2010.03.11 15:47:00

fejlesztés, támogatás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Magyarországon mindeddig példa nélküli az Új Magyarország Fejlesztési Terv Agora programja. Kétfordulós pályázatán 8 megyei jogú város kap lehetőséget arra, hogy egy - alapvetően kulturális célzatú - nagyberuházást valósítson meg. A mai napon Eger Megyei Jogú Város Agria Agora projektje szerződésének aláírására került sor. A fejlesztést több mint 1,7 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió.
Az Agora program keretében megépülő új épületek, illetve újjászerveződő, megújuló intézmények olyan korszerű szolgáltató helyek lesznek, ahol a gazdag kulturális kínálaton kívül a településen működő intézmények, vállalkozások, de a helyi és környező települések lakossága is számos egyéb szolgáltatást érhet el. Az Agora program keretében összesen 14,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. Eger mellett Szekszárd, Békéscsaba, Szolnok, Tatabánya, Kaposvár, Hódmezővásárhely, és Nyíregyháza kezdheti meg a fejlesztést a közeljövőben.

Egerben az összesen 2,2 milliárd forintból megépülő új létesítmény közművelődési, művészeti-nevelési, oktatási, felnőttképzési feladatokat is ellát majd, és elősegíti a közösségi, civil aktivitás dinamizálását. Az intézmény nagy figyelmet szentel majd a fiatalabb korosztály bevonására, ezzel együtt számít a szülőkre, pedagógusokra, a tanulni vágyókra, továbbá azokra a civil közösségekre, amelyek alkotóműhelyekben fejtik ki tevékenységüket. A létesítmény várja a környező települések lakosságát, a kistérségekben élőket.A kulturális szempontok érvényesítése mellett a város számára fontos az is, hogy a megépülő létesítmény integrálódjon a város szövetébe, a jövőképet meghatározó városi stratégiába. A beruházás összhangot teremt az Érsekkert tengelyén a város régi és új arculata között: Az Agora új városképet mutat az alakuló közlekedési csomóponttal, egyben jelzi a 21. századi dinamizmust, míg a belváros turisztikai célú fejlesztései az örökség megőrzését, a szellemi és tudásközpont imázst hivatottak erősíteni. Az új Agora épület nagyméretű bejárati üvegfalával, a szabadba kifutó burkolattal az Érsekkert felé, annak gyalogos sétányára nyílik meg, közvetlen kapcsolatot teremtve a külső térrel, mely szabadtéri agoraként, kertépítészeti megoldásokkal kialakítva, az Agora külső folytatását jelenti, egyben szerves kapcsolatot teremt az Érsekkerttel. Ez a megoldás köti össze az Agorát a meglévő sportcsarnok bejáratával is.Az épület főbejáratát az Érsekkert felől kialakított, burkolt gyalogos utakon keresztül lehet elérni. Az épület felé enyhén emelkedő felszín, tereplépcsők, találkozó, leülő területek kialakítását teszi lehetővé. A Hadnagy utca mentén kialakított parkolóból a főbejárat akadálymentesen megközelíthető. A földszinten található grill-büfé terasszal nyílik az Érsekkert felé, és a Gyermekvilág is közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, de a sétány túloldalán található az Érsekkert nagy játszótere is.  Az épületben élmény, kreatív és oktatási szinteket alakítanak ki. Többek között multifunkcionális rendezvényterem, zenei oktató- és próbatermek, hangfelvételek készítésére alkalmas stúdió, kiállító terem, mozgásművészeti oktatóterem, egyéb oktatótermek, valamint a Városi Televízió és az Egri Média Centrum helyiségei kapnak majd helyet. Kulturális és civil szervezetek befogadására, képzésére, műhelymunkára, és kisebb létszámú rendezvények lebonyolítására alkalmas, nagyobb belmagasságú helyiségek is kialakításra kerülnek

Korábban:

fejlesztés, támogatás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.