Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel egymilliárd forintos vízrendezési projekt indul

Forrás: MTI

2010.03.04 12:25:56

fejlesztés, pályázat, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Aláírták szerdán a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén lévő vízrendezési főművek rekonstrukcióját célzó támogatási szerződést. A beruházás első üteme 995 millió forintból valósul meg.
A mintegy 4 ezer négyzetkilométeres területet érintő projektnek köszönhetően csökken a belvízi elöntések nagysága és ideje, illetve mérséklődnek a védekezés költségei - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. Az európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás érinti a vízügyi igazgatóság kezelésében lévő mintegy 7 ezer kilométer belvízgyűjtő több mint felét. A munkálatok során felújítanak 19 szivattyútelepet, a belvízlevezető rendszer legkritikusabb szakaszait helyreállítják, illetve 200 kilométer főművi belvízcsatorna kotrását is elvégzik.A tárca tájékoztatása szerint a projekt érinti a hortobágyi, a hamvas-sárréti, a Berettyó-Sebes-Körös és a kálló-alsónyírvízi tájegységet, s mintegy 235 ezer embert óv meg az ár- és csapadékvíz károktól. Magyarországon a 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 22,67 milliárd forint, a beruházások nagysága pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. A programot 2009-ben ismét meghirdették több mint 12 milliárd forint értékben - emlékeztet közleményében a szaktárca.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.