Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Másfél millió eurót nyert a magyar professzor

Forrás: MTI/ UniósPénz

2010.02.01 14:34:07

fejlesztés, támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A csecsemők korai értelmi fejlődésének kutatására fordítják azt a másfél millió eurót, amelyet Csibra Gergely, a Közép-európai Egyetem (CEU) Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpontja pszichológiaprofesszora nyert el az unió kutatási pályázatán.
Idén 2167 beérkezett pályázatból 236, különböző szakterületen dolgozó, nagy tapasztalattal rendelkező kutatót támogattak. Az elnyert összeg az egyetem kognitív fejlődés-lélektani kutatóközpontját gazdagítja, melyet Csibra Gergely alapított kollégájával, Gergely György professzorral 2008-ban azzal a céllal, hogy a csecsemők korai értelmi fejlődését vizsgálják.A támogatás 2010 tavaszától kezdődően öt éven át biztosít majd anyagi hátteret fejlődés-lélektani idegtudományi kutatáshoz, melynek helyszíne a kognitív fejlődés-lélektani kutatóközpont lesz - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A kutatás fókuszában az áll, hogy miképpen tanulnak a csecsemők a felnőttek velük kapcsolatos beszédéből és gesztusaiból, és ezt hogyan befolyásolja a gyermekek agyának fejlődése. A támogatást a kutatószemélyzet bővítésére, kutatóeszközök vásárlására, konferenciákon való részvételre, valamint konferenciák és szemináriumok szervezésére használják majd fel.

"Ez a kutatási terület rendkívül munkaigényes és nagyköltségű műszerek használatát követeli meg"- mondta Csibra Gergely, aki hozzátette, hogy az elnyert támogatás biztosítja, hogy az elkövetkező években megfelelő anyagi háttér álljon rendelkezésre fejlődés-lélektani kutatásaik folytatásához.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, beruházás, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.