Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós pénzből újult meg két mellékút Pest megyében

2010.01.29 13:22:24

fejlesztés, beruházás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében felújították az Isaszeget Gödöllővel összekötő utat, valamint a sződi bekötő utat, összesen 10,4 kilométeren hosszon. A beavatkozásokra az Európai Unió biztosította a forrást, összesen 413 millió forintot. A felújítások nyomán mintegy 55 ezer ember mindennapi közlekedése válik kényelmesebbé, biztonságosabbá.
"A helyi igényeket legpontosabban a helyben élők ismerik, ennek jegyében zajlik a Regionális Operatív Programok keretében a magyarországi mellékúthálózat felújítása - fogalmazott Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára. 14 projekt keretében 11,8 milliárd forintból több mint 30 négy és öt számjegyű útszakasz, összesen 190 kilométernyi közút felújítására kerül sor a KMOP 2007-2008-as akciótervének keretén belül Pest megyében, míg országszerte 73 projektbe szervezve összesen 1114 kilométernyi mellékút felújítását végzik el 2008-2010 folyamán, 50 milliárd forint ráfordítással, az Új Magyarország Fejlesztési Terv úgynevezett "területfejlesztés" prioritásának égisze alatt. A felújítások projektgazdája minden esetben a Magyar Közút Nonprofit Zrt.A most záruló  projektet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Szarvas András mutatta be. Ebben a projektben az Isaszeget Gödöllővel összekötő útszakaszt (3103-as út) 7,9 kilométer hosszon újították fel. A munka egy része Isaszeg belterületén zajlott. A közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Építő Kft. megerősítette a pályaszerkezetet, majd egy, máshol két réteg aszfalt terítésével újította fel a burkolatot. Kitisztította az árkokat és csőátereszeket, továbbá felújított 18 buszöblöt az érintett útszakaszon. A két és fél kilométeres sződi bekötőutat (21112-es út) szintén egy vagy két réteg aszfalttal burkolták a régi borítás felmarását követően. Ezen az úton két hidat is fel kellett újítani. Az összes ráfordítás ebben a projektben 413 millió forint volt, ami teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásaiból származott - tájékoztatott a közútkezelő megyei igazgatója.

Nagy forgalmú  utakról van szó: a Magyar Közút mérései szerint mindkét szóban forgó útszakaszon napi 5500-6000 gépjármű közlekedik, Isaszeg és Gödöllő között ezek 10 százaléka tehergépkocsi és autóbusz. A felújítás a közútkezelő számításai szerint az átmenő forgalomtól eltekintve is mintegy 55 ezer helybeli életébe hoz kedvező változást.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, pályázat EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.