Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Egymilliárdot meghaladó útfejlesztés készült el

2010.01.27 11:58:03

fejlesztés, pályázat, támogatás, útépítés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében felújították a Szob-Hont összekötő út 32,8 kilométeres szakaszát. A beavatkozásra fordított 1,3 milliárd forint az Európai Unió támogatási alapjából származik.
Befejeződött az útfelújítás  a Szob-Hont összekötő út (1201-es út) 32,8 kilométeres szakaszán. A beavatkozást a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében bonyolították le, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) teljes körű finanszírozásával, ami összesen 1,3 milliárd uniós forintot jelent.

"A regionális operatív programok keretében lebonyolított projektek célja a települések megközelíthetőségének és közlekedésének javítása, a térségi esélyegyenlőség megteremtése" - mondta Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős államtitkára, aki hozzátette, hogy az utazási idő csökkentésével, az utazási kényelem növelésével az útfelújítások nagyban hozzájárulnak az út mentén élők életkörülményeinek javításához.A közelmúltban lezárult útrekonstrukciót Szarvas András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatója ismertette. A kivitelező a kötelező közbeszerzés győztese, a Magyar Aszfalt Kft. volt. A munkálatok során a meglévő pályaszerkezet profilmarását követően többnyire egy, illetve ahol szükséges volt, két réteg aszfaltot építettek be. Az érintett útszakaszokon található hidakon korlát-, burkolat- és szigeteléscserét hajtottak végre, megtisztították a vízelvezető rendszert. Az útszakasz teljes hosszán stabilizált padkát építettek ki. A meglévő buszmegállóhelyeket átépítették, illetve korszerűsítették. A buszöblök új pályaszerkezetet kaptak.

"A magyarországi közutak KMOP által finanszírozott 2007-2008-as felújítási programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. projektgazdaként irányítja" - mondta el Szarvas András, aki hozzátette, hogy a Közép-Magyarország régióban 30 útszakasz újul meg ebben az akciótervben. Országosan a Regionális Operatív Programok 2007-2008-as akciótervében Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 183 négy és öt számjeggyel jelölt mellékútszakasz felújítására nyílik lehetőség 2008-2010 folyamán. A felújítások 73 projektben valósulnak meg, összesen 1114 kilométeren, 50 milliárd forintból.  

Korábban:

fejlesztés, pályázat, támogatás, útépítés EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.