Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Nyolc kórház újul meg nyolcvanmilliárd forintból

2010.01.18 12:46:25

fejlesztés, beruházás, Európai Unió, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv több mint 80 milliárd forintos támogatásával 8 póluskórház fejlesztése valósulhat meg. A szegedi Klinikai Központ új tömbjének megépítéséről szóló 12 milliárd forintos támogatási szerződést már aláírták.
A Szegedi Tudományegyetemet, mint az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézményét évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon. Az egyetem a Dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. A komplex klinikai tömb megépülésével 650 férőhelyesre bővül a jelenleg 385 ágyas betegközpont, ahol többek között a szív- és érrendszeri betegségek ellátásának magas szintű, teljes körű integrációja is megvalósul. A szegedi Klinikai Központ déli részlegét érintő, 1,2 milliárd forintos önerővel induló gigantikus projekt közvetlen célja egy progresszív, betegközpontú szolgáltatásokat biztosító magkórház kialakítása, amelyben a jelenleginél is magasabb színvonal garantálja majd a szakszerű ellátást.Az új, komplex klinikai tömb olyan szakterületeknek ad majd otthont, mint az általános és invazív kardiológia, a haematológia, a belgyógyászati angiológia, a stroke ellátás, az általános és szívsebészet, az érsebészet, a tüdő- és mellkas-sebészet, valamint a szerv-transzplantációs sebészet. A korai halálozás két vezető betegségcsoportját jelentő szív- és érrendszeri megbetegedések esetében jelentős fejlesztésre és centralizációra kerül sor a projekt kapcsán. A számtalan korszerűsítés mellett, a jelenlegiek bővítéseként és felújítása mellett, nyolc vadonatúj műtő, 36 ágyas intenzív osztály, és központi sterilizáló is kialakításra kerül.

"A szerződés aláírásával az egészségügy egyedülálló és példaértékű projektje veszi kezdetét, ami nagyban hozzájárul a Dél-alföldi régió betegellátásának fejlesztéséhez. Az építési munkálatok előreláthatólag 2010 tavaszán kezdődhetnek, és várhatóan 2012 őszén az új klinikai tömb már fogadni is tudja a betegeket" - hangsúlyozta az aláírás kapcsán Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, Európai Unió, egészségügy EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.