Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Paktumot kötöttek a munkanélküliség csökkentése érdekében

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.01.11 17:30:48

fejlesztés, munkaerő, munka, piac EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A zalaegerszegi kistérségi foglakoztatási problémák kezelésére, a munkanélküliség csökkentésére a munkaügyi szervezetek, munkáltatók, önkormányzatok, civil szervezetek együttműködését elősegítő foglalkoztatási paktumot hoztak létre.
A zalaegerszegi kistérségi társulás a Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) keretében 25 millió forint európai uniós támogatást nyert el a paktum létrehozására, amelyhez közel 3 millió forint önrészt biztosítanak - mondta Szili-Fodor Dóra, a Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A másfél éves program során elemzést készítenek a 65 önkormányzatot érintő kistérség foglalkoztatási helyzetéről, stratégiát dolgoznak ki. Folyamatos információcserét biztosítanak a munkaerőpiac szereplői, munkaügyi szervezetek, munkáltatók, önkormányzatok, civil szervezetek között. Érdekegyeztető fórumokat, szemináriumot tartanak, ahol például a vállalkozások mondják majd el, milyen képzésekre van szükség.Szili-Fodor Dóra jelezte: a fejlesztésre alkalmas területek, az ipari parkok, a turizmus, valamint a színvonalas felsőoktatás  és a szakképzett munkaerő kedvező lehetőséget biztosít a foglalkoztatás bővítésére. Ugyanakkor az apró, elöregedő lakosságú falvakban a legnagyobb problémát az infrastruktúra hiánya jelenti - mutatott rá a térség települései között található egyenlőtlenségekre.  A Malom (Munkaerőpiac Aránytalanságainak Lokális Operatív Megoldása) Foglalkoztatási Paktum a kistérségi szereplők együttműködését segíti elő, ami lehetővé teszi a helyi adottságokra épülő, helyi munkaerőt foglalkoztató projektek elindítását, a munkaerőpiaci-helyzet javítását. 

Kiss Ambrus, a Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója kiemelte: a foglalkoztatási paktum a válságra való reagálás mellett a szociális problémák kezelését is szolgálja. A program lehetőséget nyújt kistérségben élő hátrányos helyzetű rétegek - tartós munkanélküliek, alacsony képzettségűek, GYES-en, GYED-en lévők, pályakezdő fiatalok, megváltozott munkaképességűek, 40 éven felüliek, roma származásúak - foglalkoztatására.

Korábban:

fejlesztés, munkaerő, munka, piac EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.