Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Hatvanmillióból szépítkezik a kisváros

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.01.07 10:25:15

fejlesztés, pályázat, beruházás, Csorna EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A tervek szerint július végére végeznek a csornai városháza megszépítésével. A program keretében az energiafelhasználás racionalizálását is kiemelten kezelik.
A közel 60 millió forintos projekt 48,6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében - mondta Jakab Andrea, a polgármesteri hivatal munkatársa. Csorna várossá nyilvánításának közelgő 40. évfordulójára készül. 2011-ben szeretnék a városi ranghoz méltó környezetben megünnepelni a jubileumot. A városközpontban 1981-ben emelt épület megszépítése ezt a célt is szolgálja. A felújítás további indoka, hogy a létesítmény az elavult, cserére szoruló nyílászárók miatt nem felel meg a hőtechnikai előírásoknak.


  
A városháza külső felújítása során elvégzik egyebek között a homlokzat szigetelését, festését, az ablakok cseréjét. Emellett árnyékolókat építenek be, a bejárat pedig előtetőt kap. A fűtési rendszert korszerűsítik, ennek eredményeként számítanak a fűtési energia felhasználásának jelentős csökkenésére, amely költségmegtakarítással jár - mondta Jakab Andrea.

A beruházási osztály munkatársa kitért arra, hogy a földszinten lévő üzlethelyiséget is átalakítják. Kisebb részében irattárat rendeznek be, a nagyobb alapterületen pedig termelői bolt nyílik. Ez utóbbi üzemeltetésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetség (MAGOSZ) nyújtott be bérbevételi szándékot az önkormányzathoz. A projekt megvalósítása januárban a kiviteli terv készítésével elindul, majd a közbeszerzési eljárás útján kiválasztják a kivitelező céget, amely tavasszal elkezdheti a munkát.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, beruházás, Csorna EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.