Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ezermilliárdos szennyvíz-beruházás az országban

2010.01.07 15:30:09

fejlesztés, szennyvíz, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Az eddigi döntések alapján mintegy ezermilliárd forint értékű szennyvíz-beruházás valósulhat meg Magyarországon az Európai Unió 2013-ig tartó költségvetési időszakában.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség összesen 160 szennyvíz-beruházás előkészítéséhez adott támogatást, s amennyiben a pályázatok sikeresek lesznek a második fordulóban is, együttesen ezermilliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a következő három évben - mondta Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára. Tatai Laura, a tárca fejlesztési igazgatóságának főosztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a 160 pályázat közül több decemberben már véglegesen megkapta az unió támogatását, s elindulhatott az építkezés.

Kóthay László kiemelte, hogy a környezetvédelmi szempontból igen jelentős beruházások egyben munkahelyeket tartanak meg és teremtenek az érintett településeken, hiszen az infrastrukturális fejlődés elősegíti a befektetések fogadását. Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 49 települést érint a szennyvíz-beruházási program, 46 milliárd forintos költséggel.

MTI fotobank
 
Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, a térség MSZP-s országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy Szabolcsban 2015-re minden alapvető infrastruktúra kiépül a településeken, s ebből a szempontból a megye a legfejlettebbek egyike lesz majd. Demendi László, szintén szocialista képviselő elmondta, hogy a régióban, Nyíregyháza és Vásárosnamény között 50 milliárdos költségből tovább épül az M3-as autópálya is, amely az európai szintű közúti közlekedési lehetőséget teremti meg a leghalmozottabban hátrányos helyzetű beregi és szatmári tájegységnek.

Seszták Oszkár, a megyei önkormányzat fideszes elnöke arról beszélt, hogy a szennyvíz-beruházásokból a lakosság is kiveszi a részét, társulati tagként ingatlanonként mintegy 120 ezer forintot fizetnek a korszerű vezetékrendszer és a tisztítótelepek kialakításához. Kiss István, Apagy polgármestere közölte, hogy a kistérség 8 településén 6 milliárd forintos költségből tervezik kiépíteni a szennyvízhálózatot, két új  tisztítóteleppel, valamint egy meglévő korszerűsítésével együtt. A lakosság 90 százaléka, 4.036 ingatlantulajdonos már belépett a közmű társulatba, együttesen 460 millió forinttal segítik a fejlesztést, amelyet az Európai Unió 85 százalék arányban támogat.

A hazai szennyvízberuházásokkal kapcsolatban itt tájékozódhat.

Korábban:

fejlesztés, szennyvíz, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.