Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Új iskola félmilliárd forintból

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.01.06 12:47:45

fejlesztés, pályázat, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hamarosan új iskolába költözhetnek a csomádi gyerekek. A 400 millió forintos uniós támogatásból és saját forrásból a faluközpontban épült intézmény az elavult, régi iskolát váltja ki.
A kétszintes, 2400 négyzetméteres, nyolc osztályos új iskola - melyhez tágas tornaterem és udvar is tartozik - kivitelezését tavaly áprilisban kezdte meg a Progress Kft. A beruházás a teljes berendezéssel együtt közel 560 millió forintba kerül, melyből 400 milliót uniós pályázaton nyert el a község, a többit az önkormányzat gazdálkodta ki - mondta Klement János, a Pest megyei település polgármestere.

Mivel a Pest megyei Csomád dinamikusan fejlődik, a növekvő gyermeklétszám indokolta az építkezést. A tervek szerint egyelőre 26 fős osztályokban tanulhatnak a diákok, de a termeket úgy alakították ki, hogy ez a létszám 30-ra legyen bővíthető. A küszöbön lévő műszaki átadást követően várhatóan áprilistól fogadja a gyerekeket az új intézmény, ahová egy régi, elavult épületből költöznek át - tette hozzá Klement János.A megüresedett ingatlant a civil szervezetek központjává szeretné tenni az önkormányzat, de számos más elképzelés is született a csomádiak életkörülményinek javítására. Még ebben a hónapban pályázatot nyújtanak be a tavaly épített új óvoda második ütemének kivitelezése érdekében. Várják az alkalmat, hogy mielőbb pályázhassanak a kiviteli terveken már megtekinthető, leendő új polgármesteri hivatal - orvosi rendelő - gyógyszertár -  posta - épületegyüttesből álló modern településközpont létesítésére - mondta.

Az óvoda második ütemének átadása révén száz kisgyermeket tudnának fogadni, azaz Csomád minden óvodáskorújának helye lenne az intézményben, a 200-250 millió forintból megépíthető új községközpont pedig még élhetőbbé, tetszetősebbé tenné a települést. Ha nem tudnának pályázni, akár önerőből is nekirugaszkodnának az utóbbi beruházásnak - közölte Klement János.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.