Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Márciusi slágerpályázatok

Forrás: MTI / UniósPénz

2010.01.06 11:40:30

fejlesztés, pályázat, beruházás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Mintegy 10 milliárd forint keretre környezetvédelmet szolgáló gazdaságfejlesztési pályázatok jelentek meg, amelyekre 2010. március 1-jétől lehet jelentkezni - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt.
A környezetközpontú technológia fejlesztésére mintegy hárommilliárd forint európai uniós pályázati forrás nyílik meg a vállalkozások számára környezetkímélő megoldások támogatására a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP), illetve a Közép-magyarországi Operatív Programban (KMOP).

A MAG Zrt. tájékoztatása szerint a környezetközpontú technológiai fejlesztés támogatásának célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseik által közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, azaz kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, csökkentsék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét és veszélyességét. Az igényelhető támogatás összege legalább 5 millió, legfeljebb 125 millió forint. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a GOP esetében 2 milliárd forint, míg a KMOP-ban 840 millió forint.A pályázatok benyújtására a GOP-ban 2010. március 1-jétől 2010. augusztus 31-ig, a KMOP-ban 2010. március 1. és 2010. május 31. között van erre lehetőség. A hulladékhasznosítási célú technológia fejlesztés támogatására mintegy 7 milliárd forint európai uniós pályázati forrást szánnak. A konstrukció célja a hulladék anyagában történő és energetikai hasznosításának elősegítése, a hulladékból származó másodnyersanyagoknak és termékeknek egyre nagyobb mértékű piaci megjelenítése, valamint nyers- és alapanyagként történő felhasználása, továbbá a hulladékégetéskor felszabaduló energia költséghatékony kinyerése és hasznosítása.

Az igényelhető támogatás összege a GOP-ban legalább 25 millió forint, és elérheti akár az 1 milliárd forintot is, míg a KMOP-ban maximum 200 millió forint lehet. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a GOP esetében 6 milliárd forint, míg a KMOP esetében 840 millió forint. A hulladékhasznosítási célú technológia fejlesztésére a pályázatokat 2010. március 1. és  2010. április 30. között kell beadni.

Korábban:

fejlesztés, pályázat, beruházás, EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.