Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Tízmilliárdos pályázati keretet nyitnak meg a cégek számára

Forrás: MTI/Unióspénz

2010.01.05 10:15:23

fejlesztés, beruházás, pályázat, vállalkozás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Regionális Operatív Programokban (ROP) 2010-ben is kiírják a telephelyfejlesztés támogatását, tavaly a kis- és középvállalkozások számára a telephely-fejlesztési pályázatot 17 milliárd forint kerettel hirdették meg, idén tízmilliárdot különítettek el.
Tavaly áprilisban a regionális gazdaságfejlesztés keretében meghirdetett pályázat során 40 milliárd forint támogatást igényeltek a pályázók - mondta Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) főigazgatója, a ROP irányító hatóságának vezetője, aki hozzátette, hogy a múlt évi telephely-fejlesztési pályázaton támogatott projektgazdák kétezer új munkahely létrehozását és további tizenötezer megtartását vállalták három évig.
A 2010 elején megjelenő újabb telephely-fejlesztési pályázatra összesen 10 milliárd forintot különítettek el.
Az idei várható regionális pályázati kiírásokról a főigazgató elmondta, hogy a rehabilitációval foglalkozó intézményeknek is januárban jelentetnek meg pályázatot. Újdonság lesz a turisztikai pályázatok között a vállalkozásoknak szóló kis összegű támogatás, emellett a település rehabilitáció keretében a lelakott városrészek megújítására is lehet támogatást igényelni. Folytatódik továbbá az önkormányzatok számára a belterületi utakra, kerékpárutakra szóló pályázat is.

Az NFÜ tájékoztatása szerint a telephely-fejlesztési pályázat várhatóan február elején, március végén jelenik meg. A tervek szerint a pályázatokat áprilistól lehet majd beadni június-júliusig. Az ipartelepítési pályázat kiírását január végére, február elejére tervezik 10 milliárd forint keretösszeggel, amelyre 2010. márciustól lehet majd beadni a jelentkezéseket május-júniusig.  A szociális célú város-rehabilitációs pályázat tavaly decemberben már megjelent, a pályázatokat 2010. január 15-étől lehet beadni a Közép-magyarországi régióban március 31-éig, a többi régióban április 30-áig.

A pályázatra a Dél-alföldi régióban 800 millió forint, a Dél-dunántúli régióban 955 millió forint, az Észak-alföldi régióban 1,6 milliárd forint, az Észak-magyarországi régióban 1,267 milliárd forint keret áll rendelkezésre. Közép-Magyarországon a hagyományos építésű városi területek rehabilitációja esetében 1 milliárd forint, az ipari technológiával épített lakótelepeknél 2,167 milliárd forint keretre lehet pályázni.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, pályázat, vállalkozás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.