Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ötvemilliót nyert a két város

Forrás: MTI

2009.12.23 11:46:42

fejlesztés, Európai Unió, Zalakaros, Lenti EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Lenti a városháza energia-racionalizálással egybekötött, közel 70 millió forintos felújításához nyert 50 millió forintot a kisvárosi fejlesztések pályázatán. Ugyanebből a keretből Zalakaros az 59 millió forintért megvalósuló fürdősétány-felújításhoz, információs pont és elárusító hely építéséhez kapott szintén közel 50 milliós támogatást.
 Mohácsi József, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a zalakarosi fejlesztés az autóbusz-pályaudvar és a Gránit Gyógyfürdő közötti gyalogos és kerékpárút, valamint a környező zöldterület megújítását teszi lehetővé. A munkálatok márciusban kezdődnek és várhatóan májusra, az idegenforgalmi szezon kezdetére el is készülnek. Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere arról számolt be, hogy a fürdőváros számos nyertes pályázatával egymásra épülő fejlesztéseket valósít meg, amelyek nemcsak közvetlenül idegenforgalmi területeket érintenek, de a szennyvízberuházással és az iskola-óvoda felújításával, valamint az újonnan kialakított bölcsőde építésével a helyben lakók életkörülményeit is javítják.




A polgármester elmondta, hogy a város idegenforgalmi adóból származó bevétele idén várhatóan nem csökken, sőt kissé meghaladja a tavalyi, 120 millió forintos összeget, a gazdasági válság hatása azonban megmutatkozik a magánberuházások elhúzódásában. Az egyik kisebb szálloda bővítése ugyan megkezdődött, és - az évekkel ezelőtt megszüntetett töltőállomás után - épül a város első benzinkútja, de több szállodaépítés is késedelmet szenved. Zalakaroson ebben az évben nem tudták megkezdeni három, már jogerős építési engedéllyel rendelkező hotel építési munkálatait, ezek révén pedig együttesen mintegy 500 szobával bővülne a szálláskapacitás. Szirtes Lajos azt mondta: a négycsillagos szállodák beruházói közül az egyikkel egyéves haladékról állapodtak meg, kettő esetében pedig tudomása szerint a hitellehetőségek nehezítik az építkezés megindítását.

Korábban:

fejlesztés, Európai Unió, Zalakaros, Lenti EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.