Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel félmilliárd eurót költenek a fővárosi szennyvíztisztítóra

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.18 12:59:09

fejlesztés, szennyvíztisztítás, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Mintegy 63 millió euróval többet fordíthat a főváros a csepeli szennyvíztisztítóra, miután az európai uniós szakbizottság két évvel meghosszabbította négy kapcsolódó beruházás határidejét.
Az EU bizottsága több kapcsolódó beruházás megépítését javasolta, ám irreális, 2010 decemberi határidőt szabott a projektek befejezésére. A kapcsolódó beruházások között van két tehermentesítő főgyűjtőcsatorna, a szennyvíziszap-logisztikai feladatok, valamint a harmadfokú (a nitráttól és foszfáttól való) szennyvíztisztítás - közölte a főpolgármester.A főváros kezdeményezte, hogy a rendkívül szoros határidőt két évvel tolják ki, és ehhez a fővárosi lobbi mellett kérte Bajnai Gordon miniszterelnök segítségét is. A főpolgármester bejelentette, hogy a határidő-módosítást nemrég jóváhagyta a brüsszeli szakbizottság, és erről most értesítették a fővárost.

Mint mondta, az unió elismerte, hogy az említett beruházások nem a főváros hibájából nem tudtak volna elkészülni 2010 decemberéig, hanem mert eleve nem volt reális a határidő. Utalt arra, hogy ha a határidőt nem tolják ki két évvel, akkor ezeket a pótlólagos beruházásokat nem tudták volna elszámolni az EU-nál, így a főváros nem kapna rá támogatást. A csepeli szennyvíztisztító beruházásának teljes összege így 63 millió euróval, 491 millió euróra emelkedik.

Korábban:

fejlesztés, szennyvíztisztítás, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.