Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós pályázatok: a Dél-Alföldön fizetik ki a legtöbb igénylőt

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.18 10:49:44

fejlesztés, DAOP, beruházás, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) 2007-2013-as időszakra rendelkezésre álló 208 milliárd forintnyi forrásának több mint 10 százalékát, 22 milliárd forintot már kifizettek, ez a központi régiót leszámítva a legjobb arány az országban.
Eredményes volt a regionális operatív program előkészítő munkája, a kiírt pályázatok találkoztak a lehetséges igényekkel - mondta Kozma József, a regionális fejlesztési tanács elnöke, aki hozzátette, hogy a DAOP 2007 és 2013 között rendelkezésére álló forrásának 80 százalékát meghirdették. Az eddigi 52 kiírásra csaknem kétezer pályázat érkezett, az igényelt támogatás összege 183 milliárd forint volt. Több mint hétszáz pályázatot - összesen 79 milliárd forint értékben - nyertesnek nyilvánítottak, míg 445 esetében (60 milliárd forint értékben) a támogatási szerződést is megkötötték.Kozma József kiemelte, hogy az operatív program egyik legfontosabb célja a régió infrastruktúrájának fejlesztése. A pályázatok közül a turisztikai beruházások támogatása mellett a közlekedésfejlesztés volt a legnépszerűbb. Ezeken a területeken a beadott támogatási igények lényegesen meghaladták a rendelkezésre álló forrásokat. A DAOP támogatásával 80,6 kilométernyi új út, 113,5 kilométer kerékpárút épül, további 218,7 kilométer utat pedig felújítanak. A régióban az ágazati operatív programból is komoly infrastrukturális beruházások valósulnak meg, ezek közül Kozma József az M43-as autópálya építését emelte ki.

A térség közlekedésének javulása gazdaságfejlesztési célokat is szolgál, a DAOP pályázatai azonban közvetlenül is támogatják ezt. A regionális pályázati források a Dél-Alföldön 1415 új munkahely létrehozásához járultak hozzá, 37,5 milliárd forintnyi magántőke-beruházást indukáltak - mondta a fejlesztési tanács elnöke.

Korábban:

fejlesztés, DAOP, beruházás, pályázat, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.