Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Újabb uniós milliók határmenti együttműködésre

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.17 12:19:28

fejlesztés, együttműködés, beruházás, határmenti EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

A szlovákiai Alsó-Csallóköz és a Hanság turisztikai értékeinek bemutatására több mint 98 ezer eurót - mintegy 27 millió forintot - nyert Kapuvár és a csallóközi Nagymegyer (Velky Meder), az Európai Unió Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési programja keretében.
A két település termálturizmusának fellendítését, természeti, kulturális értékeik bemutatását és népszerűsítését szolgáló projekt keretében tájkonferenciákat szervezünk, kétnyelvű, kommunikációs szempontból "akadálymentesített" termálturisztikai honlapot hozunk létre, és a látogatók érdeklődésének felkeltésére közös DVD-filmet készítünk - mondta Hámori György, Kapuvár polgármestere.A két, hasonló nagyságrendű kisváros közös standon mutatkozik be jövő év elején a pozsonyi nemzetközi idegenforgalmi kiállításon, tavasszal pedig a budapesti turizmus kiállításon hívják fel a figyelmet megjelenésükkel és kiadványaikkal a két kistérség turisztikai látványosságaira. A terveket a következő nyolc hónapban valósítják meg. Az uniós támogatás fedezi a költségek 90 százalékát, az érintett települések öt-öt százalékos önrészt adtak hozzá. A közel 55 ezer eurót elnyert Kapuvár a közös idegenforgalmi fejlesztés partnere. Nagymegyer több mint 44 ezer eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai tevékenységeire.

Németh Csóka Gábor, Kapuvár alpolgármestere elmondta, hogy elbírálás alatt van egy további, Nagymegyerrel közös projektjük. Amennyiben elnyerik a támogatást, akkor inkubátorházat létesítenek a nagymegyeri és a kapuvári ipari parkban. Egy másik projekt a sport és a turizmus fejlesztésére irányul. Ebben Nagymegyeren kívül más szlovákiai települések is partnerséget vállaltak Kapuvárral.

Korábban:

fejlesztés, együttműködés, beruházás, határmenti EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.