Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közel egymilliárdos támogatást kapott a bajai út

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.17 10:26:50

fejlesztés, beruházás, út, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Elkészült a Baja várost elkerülő út következő üteme. A 1,2 milliárd forintos beruházás az Európai Unió több mint 900 millió forintos támogatásával valósult meg a Közlekedés Operatív Program keretében.
A Bács-Kiskun megye Duna menti észak-déli tengelyét alkotó 51.sz. főút, valamint a déli régiók között kapcsolatot teremtő 55.sz. főút is a több mint 37 ezer lakosú Baja központján haladt keresztül. A projekt az 51.sz. és 55.sz. főutak Baja várost elkerülő szakaszai (511.sz. és 551.sz. főutak) három ütemre bontott megvalósításának második része. A korábban elkészült I/A. és I/B. ütemhez csatlakozva, a projekt megvalósításával az 51.sz. főút észak-kelet viszonylatú forgalma a lakott területeket teljesen elkerüli, jelentősen csökkentve ezzel a Baja belterületét és belvárosát érő környezeti ártalmakat és növelve a forgalombiztonságot.A nyomvonal a város belterületét elkerülve, de annak közelében halad, két csomópontot tartalmaz (51. sz. főúti körforgalmú csomópont és a Mártonszállási úti egyszerű balra kanyarodó sávos csomópont).  A közel 3 kilométeres út megvalósulásával a két főút közötti észak-kelet irányú forgalom a lakott területeket teljességgel elkerüli. Ezáltal csökkenthető a Baja várost ért környezetszennyezés, hozzájárulva a lakosok jobb közérzetéhez. Az útépítéssel elzárt, döntően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére párhuzamos, megerősített földutak készülnek. 

Korábban:

fejlesztés, beruházás, út, Európai Unió EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.