Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Százmilliós támogatást kapott Makád

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.17 09:43:22

fejlesztés, támogatás, beruházás, Európai Unió, Makád EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Évtizedes gond oldódott meg a Csepel-sziget déli csücskében található Makád csapadékvíz- elvezetési rendszere, illetve a vizet befogadó tó rendbetételével, a 134 milliós beruházást szerdán adták át.
Mivel az 1300 lelket számláló, a Duna ölelésében található falu a Csepel- sziget legmélyebben fekvő része, nagyobb esőzések alkalmával a talajvíz rendre elöntötte a házakat és telkeket - mondta Baski Gábor, polgármester, aki hozzátette, hogy már nem lehetett tovább várni a vízelvezető árkok, átvezetők, lefolyók megépítésével. A szerdán átadott beruházás bruttó 134 millió forintba került - ebből 12 milliót az önkormányzat saját forrásként biztosított, a többit az EU- pályázatán nyerték.


(képünk illusztráció)

A támogatásnak köszönhetően mód nyílt a csapadékvizet befogadó gyűjtőtó rehabilitációjára, valamint faültetésre  is. Így tavasszal az önkormányzat hozzáláthat a 60 százalékban makadámos, murvás, rossz minőségű utak aszfaltozásához - tette hozzá a polgármester. A 2010. elején -szintén uniós támogatásból - avatandó új óvodának köszönhetően talán megállítható a fővárostól 50 kilométerre lévő faluból évek óta tartó elvándorlás - húzta alá Baski, aki megjegyezte, hogy a  kisebb önkormányzatok többségéhez hasonlóan számukra is gondot jelentett, hogy saját zsebből kellett finanszírozniuk a pályázat benyújtását megelőző terveztetést, illetve hogy be kellett kalkulálniuk csekély éves költségvetésükbe az önerőt.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, beruházás, Európai Unió, Makád EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.