Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Új szaunavilágot építettek közel egymilliárd forintból

Forrás: MTI/Unióspénz

2009.12.17 13:18:24

fejlesztés, támogatás, fürdő, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Uniós támogatással mintegy háromezer négyzetméteres családbarát szárnnyal bővül az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a 880 millió forintos beruházástól a turisztikai szezonalitás csökkenését várják.
A tervek szerint jövő szeptemberre megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat 440 millió forint támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, az önerőhöz szükséges forrást pedig kötvénykibocsátással teremtette elő a város - mondta Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros polgármestere. A kivitelező Ferroép Zrt. a következő hónapokban fedett gyermekfürdőt és szauna parkot hoz létre, ezzel a fürdő alapterülete háromezer négyzetméterrel, vízfelülete több mint 400 négyzetméterrel bővül.A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, és két fedett csúszda várja majd. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence,  kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja majd. A megnövekedő gyógyvízszükséglet fedezésére egy tartalék termál kutat is fúrnak - tette hozzá. A hatezer lelkes kisvárosban a fürdő bővítésével párhuzamosan zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő négy csillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése, valamint a háromszintes kistérségi járó beteg szakellátó központ kialakítása is.

Korábban:

fejlesztés, támogatás, fürdő, beruházás EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.