Hírlevél

Megrendelem

Belépés

E-mail cím:

Jelszó:

regisztráció
elfelejtett jelszó

Kereső


Vélemény

Írjon nekünk!

Sikersztori


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Uniós útfelújítások Heves megyében

2009.12.16 11:52:00

fejlesztés, beruházás, EU, út EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Befejeződtek Heves megye déli részén kijelölt útszakaszok felújítási munkái. Mintegy 720 millió forintból, összesen 18 kilométer hosszan újították fel az utakat. Az Észak-Magyarországi Operatív Programban (ÉMOP) lebonyolított beavatkozás költségeit európai uniós forrásokból fedezik.
Az Észak-Magyarországi régióban 2009 tavaszán összesen 16 projekt keretében indult meg vagy folytatódott a négy és öt számjegyű utak felújítása. A költségeket az Európai Unió strukturális alapjai fedezik. Heves megyében a felújítási program öt projekt keretében 10 mellékutat érint.

A megye déli részén a nemrég befejeződött projektben két kijelölt útszakaszt adtak át. A Heves-Pusztataskony összekötő út (3209-es út) Hevesvezekény és Kisköre, valamint a Kisköre-Poroszló összekötő út (3213-as út) Kisköre és Tiszanána közötti szakasza összesen 17,9 kilométer hosszon. A szóban forgó  útszakaszok állapota jelentősen leromlott, teherbírásuk és burkolatfelületük a forgalmi igényeknek már nem felelt meg, felületük kátyús, egyenetlen volt. A vízelvezető rendszer is felújításra szorult.

MTI fotobank

Az ünnepélyes útátadás alkalmával Godó Lajos, a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a felújítást koordináló és lebonyolító szakembereknek, a tervezőknek, a kivitelezőknek és valamennyi közreműködőnek. "Az utak felújítása jótékonyan hat a régió mindennapi életére, és nem utolsó sorban a környezetre is, hiszen csökken a zaj-, por- és károsanyag-kibocsátás - hangsúlyozta az államtitkár. - Minderre az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozása és az ÉMOP projektjei teremtik meg a lehetőséget."

A felújítás műszaki részleteit Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette. Az erősen leterhelt útszakaszon a felújítások során útszélesítést, aszfalterősítést, az árkok és átereszek tisztítását, valamint padkarendezést hajtottak végre. A felújított útszakaszokon a sebességkorlátozás megszűnt, ezzel jelentősen lecsökkent az utazási idő, az érintett települések és idegenforgalmi helyszínek (Heves, Kisköre, Tisza-tó) elérése könnyebbé, kényelmesebbé, biztonságosabbá vált.  

Mindezek várhatóan jótékonyan hatnak majd a régió gazdaságára és a turizmus fellendülésére. Az érintett településeken élők főként az idegenforgalom növekedését várják a felújítások után. Ugyanakkor az új utakon történő gyorsabb és biztonságos elérhetőség különböző befektetőket is a környékre vonzhat, hiszen a jó állapotú út a gazdaság motorja - mondta Szén József, Kisköre polgármestere. Az ÉMOP keretében, európai uniós társfinanszírozással lebonyolított projekt költségvetése 720 millió forint volt.

Korábban:

fejlesztés, beruházás, EU, út EszközlistaCikk nyomtatásaCikk küldése e-mailbenBetűméret csökkentéseBetűméret növelése

Hozzászólások - 0 hozzászólás

Amennyiben szeretne hozzászólni a cikkhez, jelentkezzen be!

Belépés

E-mail cím:    Jelszó:    

regisztráció    elfelejtett jelszó

Az uniós pályázatok elnyeréséhez szükséges feltételeket összegezve megalkottuk előminősítő rendszerünket, hogy a cégprofiljához illő pályázatok közül választhasson. A rendszer az alapadatok megadása után előszámításokat végez, melyek eredményét Ön e-mailben is megkapja.